Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Doktorica znanosti

Prepoznajete li našu bivšu manekenku? Prije 32 godine osvojila je svjetsku titulu, a sada je profesorica na fakultetu

Daniela Mihalić (Gračan) osvojila titulu Queen of The World 1990.
Foto: Sinisa Hancic
1/13
06.06.2022.
u 08:00

Pobijedila je u konkurenciji 39 ljepotica, a nova Kraljica svijeta hrvatskoj se javnosti predstavila nedugo nakon samog izbora u zagrebačkom klubu Sokol.

Prije 32 godina Daniela Gračan, tada djevojački Mihalić u njemačkom Baden-Badenu osvojila je titulu Kraljica svijeta. Danieli je tada bila 21. godina i manekenstvo joj je bio hobi kojim se bavila uz redovite studentske obveze na fakultetu hotelijerstva u Opatiji. Pobijedila je u konkurenciji 39 ljepotica, a nova Kraljica svijeta hrvatskoj se javnosti se predstavila nedugo nakon samog izbora u zagrebačkom klubu Sokol kada su i snimljene fotografije koje vidite u našoj galeriji. 

Daniela nakon titule Kraljice svijeta nije još dugo ostala u manekenskim vodama i posvetila se fakultetu i sada radi kao profesorica i predstojnica Zavoda za turizam opatijskog Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu. u braku je s nogometnim trenerom Nenadom Gračanom s kojim ima tri kćeri Almu, Emu i Lauru. U intervju koji je za Večernji list dala prije četiri godine Daniela je otkrila i koja joj je od dvije titule koje ima - kraljice svijeta i doktorice znanosti - draža?

- To su naravno neusporedive kategorije! Svaka u svojoj životnoj fazi. Ne bih tituli Kraljice pridavala veliku važnost. To je bila jedna faza moje mladosti, lijepa faza koja sa sobom nosi lijepe uspomene na putovanja i druženja. Faza u kojoj sam stjecala samopouzdanje i izgrađivala sebe. Bila sam međutim svjesna da to nije za uvijek. Studirala sam na prekrasnom fakultetu, putovala sam po svijetu gdje sam također naučila što je turizam. Danas mi je turizam i znanost životni poziv i moram priznati da sam zaista sretna i ispunjena. - rekla nam je tada.  

VIDEO Kraj ljubavi! Shakira se oglasila o prekidu veze s Piqueom: 'Potvrđujemo da se rastajemo'

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Trpimir
Trpimir
12:29 06.06.2022.

Mos mislit "fakulteta": turisticki "fakultet" u Opatiji... Dajte najte! Ne znam od kada je turizam znanost... Sta bi bilo da je na Sorbonne-i doktorirala filozofiju na francuskom, fakultetic turizma u Opatiji mos mislit "znanosti" i "intelekta", a da joj muz nije Gracan maksimalno bi dogurala do recepcionistice na istom prestiznom "fakultetu".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije