Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 88. GODINI

Preminuo utemeljitelj rock'n'rolla, legendarni Little Richard

Little Richard
Foto: Profimedia
1/2
09.05.2020.
u 16:30

Little Richard, rođen  5. 12. 1932. godine kao Richard Wayne Penniman, bio je jedna od najvećih i najvažnijih figura rock'n'rolla. Spadao je u nekolicinu izvođača koji su usmjerili prelazak rhythm'n'bluesa u rock'n'roll sredinom 50-ih godina 20. stoljeća

Little Richard, jedan od utemeljitelja rock'n'roll glazbe preminuo je u 88. godini života. Kako piše Rolling Stone, vijest je potvrdio njegov sin Danny Penniman, a uzrok smrti nije naveden. 

Little Richard, rođen  5. 12. 1932. godine kao Richard Wayne Penniman, bio je jedna od najvećih i najvažnijih figura rock'n'rolla. Spadao je u nekolicinu izvođača koji su usmjerili prelazak rhythm'n'bluesa u rock'n'roll sredinom 50-ih godina 20. stoljeća. Njegova glazba imala je već tada silan utjecaj na njegove suvremenike kao što su Elvis Presley i na generaciju glazbenika koja je došla u sljedećoj dekadi (The Beatles, The Sonics...), a njegov lik i djelo inspirirali su i Led Zeppelin, Lemmyja Killmistera i Motorhead, Ramonese, Jack Whitea i nebrojene druge. Keith Richards je jedno vrijeme izbacio "s" iz svoga prezimena i potpisivao se kao Richard zbog svoga idola.

Pamtit ćemo ga po brojnim hitovima kao što su "Tutti Frutti", "Long Tall Sally" i "Good Golly Miss Molly". Pjesme su to koje su inspirirale generacije i generacije glazbenika....

Ključne riječi

Komentara 3

SK
SkvikiZg
17:06 09.05.2020.

Još jedna legenda. Poćivaj u miru legendo moje mladosti.

BO
Boy16
21:53 09.05.2020.

Kralj!

AU
austrougarskigeneral
18:21 09.05.2020.

zbogom rock legendo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije