Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na setu filma 'Rust'

Otkriven datum suđenja Alecu Baldwinu za ubojstvo iz nehaja, na sudu će se pojaviti virtualno

Foto: Reuters/Pixsell
1/26
31.01.2024.
u 09:30

Baldwin je optužen po jednoj točki za ubojstvo iz nehaja na temelju neoprezne uporabe vatrenog oružja i nepoštivanja sigurnosnih pravila. Ako bude proglašen krivim, Baldwin bi mogao provesti 18 mjeseci u zatvoru.

Glumac Alec Baldwin (65) u siječnju je optužen za ubojstvo iz nehaja, dvije godine nakon što je slučajno upucao snimateljicu Halynu Hutchins tijekom rada na filmu 'Rust'. Naime, optužnica je podignuta nakon što je sud u Novom Meksiku pregledao dokaze koje su iznijeli tužitelji Kari Morrissey i Jason Lewis. Baldwin je optužen po jednoj točki za ubojstvo iz nehaja na temelju neoprezne uporabe vatrenog oružja i nepoštivanja sigurnosnih pravila. Ako bude proglašen krivim, Baldwin bi mogao provesti 18 mjeseci u zatvoru. Glumčevi odvjetnici od početka se drže priče da je krivac osoba koja je Baldwinu dala pištolj, te da glumac nije znao da je u njemu pravi metak. 

Sada, nakon što je podignuta optužnica, otkriveno je i kada će biti suđenje. Naime, sud je zakazan za četvrtak, 1. veljače. To će mu biti prvi put da je izveden pred okružni sud u Novom Meksiku, no neće se pojaviti uživo, već virtualno, piše Daily Mail.

VEZANI ČLANCI

Podsjetimo, spomenuti tragični događaj odvio se u listopadu 2021. godine na setu filma 'Rust'. Hutchins je podlegla ozljedama nakon što je ustrijeljena vatrenim oružjem kojim je rukovao Baldwin, producent i glavna zvijezda filma. Glumac, koji je tada ubio Halynu Hutchins i ranio redatelja Joela Souzu kazao je kako mu je rečeno da u pištolju Colt. 45 nema pravih metaka. Optužen je za ubojstvo iz nehaja i izjasnio se da nije kriv. Pod istom je i optužbom Hannah Gutierrez-Reed, odgovorna osoba za oružje na setu. 
Dave Halls, koordinator za sigurnost i pomoćnik redatelja filma, koji je Baldwinu predao napunjeni pištolj, s tužiteljima je dogovorio nagodbu. Priznao je krivnju i osuđen je na šest mjeseci uvjetne kazne. "Iz produkcije je kazano da će na setu odsad biti zabranjena upotreba bilo kojeg oblika streljiva", rekla je AFP-u Melina Spadone, odvjetnica za Rust Movie Productions. Podsjetila je da su "pravi meci, bojevo streljivo oduvijek zabranjeni na setu".

Dodajmo da je u travnju 2023. godine objavljeno kako sud odustaje od kaznenog progona američkog glumca. Vijest o odustajanju od optužnice koju je objavio specijalizirani časopis Deadline i druga američka glasila, došla je istog dana kada se u Montani nastavilo snimanje filma koje je zaustavljeno nakon tragedije. Tužitelji u travnju su naglasili da Baldwina odustajanje od kaznenog progona "ne oslobađa kaznene odgovornosti". Tijekom ljeta je, pak, došlo do novih rezultata istrage, a rezultat toga je i ova optužnica.

VIDEO Zvonimir Boban i Leonarda Lončar ponovno su zajedno: 'Jako smo sretni'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije