Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOVA RUŽA

Grgo Šipek Grše: 'Jako sam zahvalan za podršku i ljubav koju dobivam od publike'

Split: Hip hop glazbenik Grgo Šipek - Grše
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/10
31.01.2024.
u 07:00

Nakon što je dvije godine punio zagrebačku Tvornicu, 10. veljače očekuje ga i nastup u Domu sportova, njegov najveći samostalni koncert do sada, a već ove godine Grše nam priprema i potpuno novi album

Mladi triljski reper Grgo Šipek (28), poznatiji pod imenom Grše, publici se predstavio 2019. godine debitantskim albumom "Tilurium", s kojeg se istaknuo singl "Badr Hari". Tada je zaokupio pažnju hip-hop zajednice, a već 2021. objavio je album "Platinum", koji je s vodećim singlom "Highlife" pomeo streaming platforme i istaknuo se kao najbolji hip-hop album te godine. A onda se prošle godine "okrunio" titulom prvoga hrvatskog glazbenika koji se našao na prvome mjestu Billboardove ljestvice za Hrvatsku. Velik je to uspjeh, koji mu je donio hit "Mamma Mia". Uz sve to, reper je Splićane uveo u Novu 2024. godinu dočekom na kojem je nastupio s Doris Dragović te Kuzmom i Shaka Zulu. Svima je jasno da se već prometnuo kao jedan od omiljenih domaćih glazbenika, zbog čega je zaslužio i nominaciju za Večernjakovu ružu u kategoriji glazbenika godine.

Inače, glazbom se počeo baviti krajem srednjoškolskog obrazovanja te je s prijateljem Mateom Đonlićem, poznatijim pod imenom Đona, osnovao grupu "III. čin". Od 2018. kreće sa solo karijerom, a godinu poslije osnovao je izdavačku kuću Blockstar Digital. Od 2022. godine u sretnom je braku s Rafaelom Šipek, a par je dobio i svoje prvo dijete, sina Frana.

Nakon što je dvije godine punio zagrebačku Tvornicu, 10. veljače očekuje ga i nastup u Domu sportova, njegov najveći samostalni koncert do sada, a već ove godine Grše nam priprema i potpuno novi album.

Novu godinu započinjete nominacijom za Večernjakovu ružu, čestitamo! Kako ste reagirali na vijest o nominaciji?

Svakako sam pozitivno iznenađen i velika mi je čast biti među nominiranima. Dobio nagradu ili ne, već sama nominacija golem je uspjeh za mene.

VEZANI ČLANCI

Što za vas znači nagrada Večernjakove ruže, što vam općenito znače nagrade? Vidite li ih kao nekakva priznanja i vjetar u leđa od vaše publike?

Nagrade, kao i nominacije, svakako doživljavam kao priznanje za svoj rad. Nisu mi glavni motiv, ali svakako ih cijenim i daju mi vjetar u leđa u daljnjem radu.

Nominaciju ste zaslužili sjajnom godinom koja je iza vas. 'Mamma Mia' oborila je rekord pa ste postali i prvi domaći glazbenik na prvome mjestu Billboardove ljestvice za Hrvatsku. Kako ste dočekali tu vijest?

Pjesmu nismo radili s glavnim ciljem da bude hit, nego iz čistog gušta, tako da nas je baš iznenadilo da je doživjela toliki uspjeh. Jako smo ponosni kakvu je podršku publike pjesma dobila, kao i radijskog etera i možemo samo biti zahvalni na tome.

Što mislite, što hrvatska publika pronalazi u Grši?

Vjerujem da donosim moderan zvuk, koji je bliži mlađim generacijama i da je to jedan od razloga zašto se toliko pronalaze u mojoj glazbi.

Kakav je vaš stvaralački proces?

Ne postoji nikakva formula ili pravilo, nekad pjesma nastane iz refrena, nekad iz versa, nekad od instrumentala, sve je pitanje trenutka i inspiracije. Neki put pišem stihove danima i razrađujem pjesmu, a neki sam put u studiju s producentima i pjesma nastane u pola sata, kako je recimo bilo s pjesmom "Mamma Mia".

Split: Hip hop glazbenik Grgo Šipek - Grše
1/13

Razmišljate li nekad i o izletima u malo drugačiji zvuk, nešto što od vas ne bismo očekivali?

Od početka naglašavam da ne želim biti u kalupu jednog žanra i volim eksperimentirati u žanrovima, tako da u budućnosti publika može očekivati izlete i u druge sfere, najvažnije mi je da se pronalazim u tome.

Kakav je život u Trilju sada kad ste poznatiji javnosti, jeste li razmišljali o većem gradu?

Živio sam u Splitu i nakon toga se vratio u Trilj, jer sam shvatio da mi život u većem gradu jednostavno ne odgovara. Volim okružje prirode i mir koji meni Trilj pruža, a uz to, tamo sam i dalje Grgo, a ne Grše, pa je svakodnevica jednostavnija. Kad sam doma, mogu biti posvećeniji i obitelji i glazbi.

Vaš uspjeh nije došao lako, svašta ste prošli, ali iza vas su u posljednje vrijeme samo lijepe stvari. Beba, sjajni albumi... Kako se snalazite u ulozi oca?

Svakako mogu reći da sam sazrio i da je utjecalo na mene jako pozitivno. Očinstvo mi daje dodatnu motivaciju i inspiraciju, a mogu reći da sam se sasvim solidno snašao i s mijenjanjem pelena, pripremom bočica, dugim šetnjama, a i čitanjem priča za laku noć.

Imate li već neke dogovorene angažmane za 2024. godinu ili pjesme koje čekaju da ih snimite? Što nam sve Grše priprema?

Polako se popunjava raspored za cijelu godinu. Od nastupa prvi je na redu Dom sportova, 10. veljače, moj najveći samostalni koncert dosad. Uskoro izlazi i novi singl sa spotom snimljenim u Milanu, a pripremamo i novi album, koji će izići tijekom ove godine.

Što biste poručili vašoj publici koja vas podržava?

Jako sam zahvalan na podršci i ljubavi koju dobivam od publike. Interakcija s njima najveće je blago što mi je glazba donijela i sretan sam zbog toga.

Dolazite li na dodjelu Večernjakove ruže i koga ćete povesti sa sobom?

Naravno da dolazim, datum je već u kalendaru, a radi obiteljskog rasporeda još ću vidjeti tko će mi biti pratnja.

Osvojite li nagradu, kome ćete je posvetiti?

Pokojnom djedu.

Sve detalje i novosti o Večernjakovoj ruži od sada pratite i na Instagram profilu Večernjakova ruža!

VIDEO Zdenka Kovačiček: 'Kći se razvela ove godine, sve je to utjecalo na moje zdravlje'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije