Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Greške BBC-a

Lovcima na talente Bowie je bio amater, a Elton John dosadan

David Bowie
Press Association/PIXSELL
17.10.2013.
u 08:00

Kada su 60-ih godina BBC-jevi producenti primali današnje mega zvijezde na audiciju za sudjelovanje u svojem programu, napravili su niz promašenih procjena o kojima je sada Radio 4 snimio dokumentarac

BC-jev tim za lov na talente koji je birao umjetnike koji mogu nastupati na njihovu radiju i televiziji 60-ih godina zbilja nije imao pojma o svojem poslu. Naime, mladog Sir Eltona Johna 1968. s audicije su otjerali jer im je bio dosadan, pjesme su mu, piše u obrazloženju, pretenciozne i bez emocija i išao im je na živce njegov piskutav glas. Slično su 1965. procijenili i Davida Bowieja kojeg su opisali kao amatera koji uopće ne pogađa tonalitete.

Čak su im se i The Rolling Stonesi 1963. učinili kao bezvezna grupa nepodobna za išta. Kultni bend The Who BBC-jevim je producentima 1965. bio pak neoriginalan i ispod svakog standarda, a glazba Marca Bolana zvučala im je dosta jeftino... Bilo je to vrijeme kada su se na BBC-ju još nosile radne kute, a producenti kao da su bili plaćeni da ne prepoznaju buduće megazvijezde. O ovim zanimljivim dokumentima ogromnih grešaka u procjeni BBC-jev Radio 4 napravio je dokumentarac koji će emitirati idući tjedan.

Ključne riječi
BBC

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije