Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILAN I SEVERINA

Kronologija odnosa: Od romantičnih putovanja do podmetanja i bitke za skrbništvo

Foto: pixsell
1/16
28.11.2019.
u 14:47

Fatalni susret dogodio se 10. prosinca 2010.,  Severina je poslije govorila kako ju je oduševio time što zna svirati gitaru i pjevati sve njene najdraže pjesme, te što zna upravljati brodom i avionom, iako nije mornar ni profesionalni pilot.

Milan Popović dobio je skrbništvo nad sedmogodišnjim sinom Aleksandrom, nakon sudske bitke sa Severinom koja je trajala punih šest godina. Sutkinja Tea Golub donijela je privremenu mjeru i odlučila u presudi da dijete živi s ocem, srbijanskim tajkunom, te da otac samostalno brine o zdravlju i obrazovanju djeteta. Sutkinja u odluci nije navela na kojoj će adresi dječak živjeti.

 – Iako je riječ o nepravomoćnoj presudi, jako sam sretan i zadovoljan zbog nje. Aleksandar će sada nastaviti ići u školu u Zagrebu gdje će i nastaviti živjeti, ne želim otkriti u koju školu jer to zadire u privatnost djeteta. Aleksandar će konačno nastaviti ići u školu, a ne na koncerte.


Ljubav Severine i Milana Popovića počela je krajem 2010. Početkom prosinca Severina je još uvijek bila u vezi s riječkim ugostiteljem Slavkom Šajinovićem, koji ju je pratio na promociji DVD-a "Tridesete uživo". Pjevačica je tada govorila kako je jako zaljubljena u Slavka. 

Ništa nije upućivalo na to da bi se ljubavna idila, okrunjena i zaručničkim prstenom, mogla u trenu raspasti. No koliko je ljubav nepredvidiva, uvjerila se i ona, najsigurnija u svoju odanost, samo nekoliko dana poslije – za nastupa na rođendanskoj proslavi srpskog milijunaša Milana Popovića na Adi Ciganliji. Nakon koncerta, svjedoče izvori bliski pjevačici, dogodila se magična privlačnost između nje i neokrunjenog kralja bakra. 

Fatalni susret dogodio se 10. prosinca 2010.,  Severina je poslije govorila kako ju je oduševio time što zna svirati gitaru i pjevati sve njene najdraže pjesme, te što zna upravljati brodom i i avionom, iako nije mornar ni profesionalni pilot. 
Severina i Milan prvi su put u javnosti viđeni na dočeku 2011. u Budvi. U restoranu crnogorskog hotela Splendid pjevala je za sam doček, ali i dan poslije.

Foto: Borna Filić/PIXSELL

Severina je na samom dočeku zabljesnula u dugoj crvenoj haljini, a nakon ponoći se preodjenula u elegantnu crnu. Prisutni su svjedočili da su se nakon njena sjajnog nastupa iskrice nove ljubavi osjećale u zraku. Nakon četiri dana Severina je Milana dovela u Split i upoznala s majkom, a par je nakon toga otputovao na odmor na Maldive. 

– Ma, puno mi je lip, dobar i pametan. Izgleda kao da ima 33 godine. A tek kako dobro svira gitaru... Čarobno! – pohvalila ga je Severina, opisujući kako svake večeri u ruke uzme instrument koji su ponijeli na putovanje i dugo u noć svira – samo njoj. Mediji su se tada raspisali o novoj vezi i pokušali saznati što više o tajkunu koji je osvojio srce pjevačice. 

– S obzirom na to da Milan ima osobnog astrologa kojeg slijepo sluša, odmah ga je angažirao kako bi provjerio je li Severina prava osoba za njega. Nakon što je napravio usporedne horoskope, astrolog je Popoviću toplo preporučio hrvatsku pjevačicu. Severina, koja je rođena u znaku Bika, idealna je kombinacija za Milana, koji je rođen u znaku Vage, izjavio je neimenovani izvor blizak Popoviću, kojem je 2011., tvrdio je astrolog, najbolja godina za ženidbu.

Severina i Milan proljeće 2011. proveli su putujući svijetom, a na jednom od tih putovanja ju je i zaprosio. Pjevačica je zaručnički Cartierov prsten prvi put pokazala u travnju. 

Četiri mjeseca kasnije prvi je put objavljeno kako je Severina trudna tri mjeseca. Pjevačica je tog ljeta nastupala na Jadranu, a u pauzi od koncerata s Milanom je plovila po otocima i uživala. 

Početkom siječnja 2012. Severina je primljena u splitsku bolnicu zbog komplikacija u trudnoći. Tamo je ostala do 20. veljače, kada je carskim rezom na svijet došao mali Aleksandar. U trenutku rođenja Aleksandar Popović težio je 3200 grama i bio dugačak 52 centimetra. Mali Aleksandar je odmah nakon rođenja dobio i članske iskaznice Hajduka i Crvene Zvezde, a ponosni roditelji govorili su kako će navijati za oba kluba. 

Popović se tada navodno žalio da je umoran od sinova plača, pa se Severina iz njihovog beogradskog stana vratila u Zagreb. Već se tada počelo pisati o prvim trzavicama.

 – Kako mi može smetati plač rođenog sina? Ja jedva čekam da se on probudi, da raste pored mene. Kakvo bježanje i priče da sam zbog njega pobjegao iz našeg stana u Beogradu? Ne znam kako se to bježi od ljudi koje voliš. Stvarno svašta. Severina je fantastična majka. Mene to uopće nije iznenadilo, znao sam da će tako biti. Ona je sada s našim sinom u Zagrebu, s majkom, a kada ih poželim vidjeti, ja sam tamo za 35 minuta. Apsolutno sudjelujem u odgoju svog djeteta - kazao je Popović i dodao da mali sliči pjevačici. 

Sretna obitelj provela je ljeto skupa, a u listopadu je ponovno došlo do sumnje u njihov odnos nakon što je Severina krstila Aleksandra u Rijeci, a Milan nije bio nazočan obredu. 

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

– Sretna sam što će naše dijete odmalena upoznavati različite kulture i običaje, što već postaje stanovnik svijeta, počevši od toga da mu je tata Vojvođanin, a mama Dalmatinka. Čak i u tom naoko divljem navijačkom svijetu moguće je biti i hajdukovac i zvezdaš. Bilo bi lijepo kada bi takav liberalni stav dijelile i vjerske ustanove jer sina ovih dana namjeravamo krstiti. Pretpostavljate da razmišljam o tome je li moguće da netko bude i pravoslavac i katolik - kazala je tada Severina za Gloriju. 

No, nekoliko dana poslije doznali smo kako je ipak došlo do prekida zaruka, zbog neslaganja karaktera. Milan navodno puna dva mjeseca nije vidio sina. 

Pri odlučivanju o prekidu najviše su mislili na sina za kojeg je, kazala je Seve, bolje da odrasta uz jednog sretnog roditelja, nego dva nesretna. Žao joj je što Milan dva mjeseca nije vidio svoje jedino dijete, ali drago joj je što je toliko plemenit da istodobno donira inkubatore i krevetiće za tuđu djecu. Splićanka je rekla i da ne smatra da se prebrzo upustila u zajednički život sa srpskim "kraljem bakra" te da se u njega između ostalog zaljubila zato što je od prvog dana htio imati dijete. – Kod nas nije bila upitna ljubav, voljeli smo se, ne možeš iščupati srce iz grudi, ali i sami znate da ljubav nije dovoljna. Mi smo potpuno različiti – kazala je Severina.

U prosincu 2012. Milan je srpskim medijima kazao kako će se pokušati boriti za njihovu ljubav. 

– Severina je zlato moje, sunce moje, duša i ljubav moja, sreća i tuga moja, moja posljednja i prva ljubav... Rođenjem našeg sina Aleksandra naša veza je postala neraskidiva. Mi smo sada mama i tata i svjesni smo toga da je sreća našeg djeteta važnija od toga jesmo li mi muž i žena, a i svega ostalog, i to podrazumijeva i harmoničnu i sretnu vezu nas kao roditelja. Mi nismo klinci da bismo se sada rastajali u strahu da ne propustimo neku bolju priliku - kazao je tada Popović a Severinin jedini komentar bio je "lijepo je da se čovjek trudi".

Premda su tog ljeta ponovno bili zajedno, do konačnog kraja došlo je u kolovozu 2013. godine. Od tada je počela borba za skrbništvo nad malim Aleksandrom, koja se pretvorila u rat između bivših ljubavnika. 

- Gospodin Popović nije imao nikakvu potrebu oglašavati se u javnosti i svoj život dijeliti s medijima, kao što takvu potrebu nije imao ni prije nego što je počeo vezu s gđicom Vučković. Stoga nije imao potrebu ispravljati ni demantirati sva nagađanja o njihovoj navodnoj vezi i pomirenjima, sve dok je mogao ostvarivati se u ulozi oca. Kako je vremenom počelo narušavanje dogovora koji se tiču roditeljstva, gospodin Popović nekoliko se puta pokušao dogovoriti s majkom svog djeteta oko zajedničkog, ravnopravnog sudjelovanja oba roditelja u odgajanju i obrazovanju njihova sina. S obzirom na to da su svi pokušaji komuniciranja oko zajedničkog skrbništva završeni bez dogovora, gospodin Popović je odlučio potražiti pomoć nadležnih institucija Republike Hrvatske kako bi ostvario svoje zakonsko pravo i, naravno, svoju ljudsku potrebu da bude otac svome sinu - stajalo je tada u priopćenju Popovićevog odvjetničkog tima. 

Prvo ročište za skrbništvo održano je u rujnu 2013. godine, a tada je donesena odluka da Milan ima pravo viđati sina svaki vikend, ali isključivo u Zagrebu, i to bez prisutnosti pjevačice. Malenog Aleksandra  može izvesti i izvan Severinina stana, ali ga je dužan vratiti na vrijeme, stajalo je tada u odluci. Hrvatskoj pop-ikoni dio javnosti to je zamjerio jer je ispalo da želi isključiti oca iz djetetova živo

– Milan je nakon prekida prijetio Severini. Govorio joj je, ako ga ostavi, da će joj se osvetiti, da će je ocrniti u medijima, uništiti joj karijeru, a spominjao joj je i slučaj Anđe Marić. Zbog toga je Severina tražila da Milan njihova sina viđa samo u njezinoj prisutnosti jer se bojala da će ga u suprotnom odvesti izvan Hrvatske i da ga neće htjeti vratiti. Dokaz Milanovih loših namjera je putovnica koju je napravio Aleksandru nelegalno, bez Severinina znanja. Severina je za putovnicu saznala tek prije otprilike dva tjedna i to je bio ključni dokaz da Milan te prijetnje nije izrekao samo u afektu, već da ih je i planirao izvršiti - kazao je tadašnji Severinin menadžer Tomica Petrović.

U ožujku 2014. donesena je prva odluka o skrbništvu nad Aleksandrom. Premda je Popović tražio zajedničko skrbništvo, ono je pripalo Severini, a Milan Popović dobio je pravo posjeta svaki drugi vikend, na najdulje razdoblje od pet dana, s time da će sina moći voditi i izvan zemlje. Također, sutkinja je dosudila i 15.000 kuna alimentacije. 

U studenom je Popović podnio novu privatnu tužbu protiv Severine i zatražio da sin tjedan dana bude kod njega, a tjedan dana kod majke. 

Nova tužba uslijedila je u ožujku 2015. Popoviće je tražio da mu Severina vrati 308 tisuća eura koje joj je dao dok su bili u vezi. Tvrdio je kako je plaćao rate kredita za stan, lizing za Volkswagen Touareg koji vozi, račune za mobitel, ali i šminku, kao i spotove koje je u to vrijeme snimala. U to nisu uključeni skupi darovi koje je dobivala od Milana, kao ni alimentacija od 15.000 kuna koju plaća svaki mjesec.

Popović je priznao da je zbog njihovih svađa Severina dva puta gubila mlijeko te da se samovoljno četiri mjeseca nije viđao sa sinom. – Dijete je tada bilo malo, majka ga je dojila. Prema savjetima stručnjaka, to je bilo vrijeme kad otac nije bio bitan. Nas dvoje nismo mogli zajedno funkcionirati, što je kod nje izazvalo stres pa je dva puta gubila mlijeko – tvrdio je Popović.

U travnju 2015. Severina je ponovno zaljubljena. Medijima je priznala kako voli Igora Kojića, sina poznatog srpskog pjevača Dragana Kojića Kebe. 

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

U srpnju 2015. Popović je poslao otvoreno pismop tadašnjem premijeru Zoranu Milanoviću i brojnim institucijama u kojima se žalio na to da je Severina povrijedila privatnost djeteta jer je objavljivala njegove fotografije na društvenim mrežama.
- Moj sin živi u tzv. reality showu, u kojem ga nepoznati ljudi svakodnevno prate i komentiraju, često na najvulgarniji i zastrašujući način. Moj Aleksandar više nema privatnosti, on postaje onaj jadni mali od Severine i onog Popovića - stajalo je u priopćenju. 

U kuloarima su se glasno mogli čuti i komentari kako je Milan očito ljutit jer je Severina pronašla novu ljubav, no iz krugova bliskih Milanu to opovrgavaju pa kažu da mu je posve svejedno s kim je Severina u vezi sve dok i on ima pravo odlučivati o dobrobiti svoga sina.

 Nakon pola godine veze, Severina se u beogradskom hotelu Crowne Plaza u rujnu 2015. udala za Igora i postala gospođa Kojić, a vjenčanje za 600 uzvanika režirao je danas pokojni slovenski kazališni redatelj Tomaž Pandur.

Popović je u ožujku 2016. pristupio  udruzi hrvatskih očeva koji nakon razvoda ili rastave žele ravnopravno s majkama odgajati djecu.

Milan je u siječnju 2017. objavio kako čeka dijete s 29 godina mlađom partnericom, ali i najavio daljnju borbu za skrbništvo. Medijima je i otvorio vrata svog stana u Zagrebu i pokazao kako je uredio sobu za sina Aleksandra, 
- Nije istina da svojoj bivšoj partnerici želim oduzeti skrbništvo. Želim da moj sin odrasta sretno i sigurno uz oba roditelja i njihovu ljubav. Obitelj Kojić je sastavni dio života Severine, ali ona ne treba biti i sastavni dio života mog sina - rekao je Popović
U lipnju 2017. stigla je i druga privremena mjera suda po kojoj je Aleksandar trebao tjedan dana provoditi s majkom, a drugi tjedan s ocem. 

– Istina je da se i dalje zalažem za ravnopravno podijeljeno roditeljstvo. I dalje stojim kod toga da, kad je jedan roditelj spriječen biti s djetetom, prvo treba ponuditi drugom roditelju da to vrijeme dijete bude s njim. Kroz sličnu sam situaciju prolazio kad sam bio mali. Moj se tata borio za mene s mojom majkom. Išao sam na sud svjedočiti da želim živjeti s ocem. Prolazio sam kroz sve to i pitam se zašto se sad meni događa isto - kazao je Popović. 

– U pet godina Popović nikada i nije pokušao nazvati sina telefonom. Prvi ga je put nazvao tek kad mu je to privremenom mjerom odredila sutkinja prije mjesec dana. Dakle, Popovićeva priča o ravnopravnom roditeljstvu obična je floskula kojom želi pridobiti javnost jer on Severini pokušava oduzeti dijete. Dokaz je tome i spor koji je izgubio u Srbiji, a u kojem traži da se njoj oduzme skrbništvo. Trenutačno se u Severininu slučaju na perfidan način dijete prisilno odvaja od majke i zabranjuje mu se da vidi majku 200 dana u godini - kazao je Severinin tadašnji menadžer Tomica Petrović.

Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

Severina je u lipnju 2017. gostovala u RTL Direktu, te je kroz suze kazala kako ne namjerava odustati od bitke nad skrbništvom.
– Mislim da sada nije vrijeme za šutnju. Kao i svaka majka koja se bori za svoje dijete za skrbništvo kažem da su institucije zakazale i da nisu radile svoj posao. Ja sam se stalno vodila time da je šutnja zlato kako bih zaštitila dijete, ali sada znam da moram progovoriti kako bih zaštitila sina. 

Kada sam odlučila zauvijek otići iz te veze, a poslije su mi objasnili da sam bila izložena psihičkom maltretiranju, tada mi je prijetio da će mi zagorčati život. Da će uzeti glasnogovornika i da će u medijima pričati o meni. Mislila sam da je samo ljutit, ali rekao mi je da će mi oduzeti dijete i da smo u Americi, da bi me zgazio – kazala je Severina te dodala kako Milan Popović "do treće godine Aleksandrova života" sina nije "vidio 18 mjeseci".

– Na sudu je rekao da je mislio kako muškarac nije potreban sinu u toj prvoj godini života – rekla je Severina. Pritom je otkrila je da zbog stresa nedavno izgubila dijete začeto umjetnom oplodnjom sa suprugom Igorom. Apelirala je na premijera Andreja Plenkovića da ispita rad mjerodavnih institucija, a o Popoviću je rekla: 

- On je mene tužio u Srbiji, s namjerom da mi potpuno oduzme skrbništvo.

Odmah nakon toga oglasio se i Popović, te kazao kako mu je žao da je Severina izgubila dijete.
 – To kako se majka osjećala i kako je proživljavala te situacije, to je samo ono kako ona to pamti. Žao mi je ako je to shvatila kao psihičko zlostavljanje, nadam se da će to proći i da ćemo uspostaviti normalnu komunikaciju – dodao je Popović.
Na pitanje koliko mu je dijete privrženo i koliko su bliski, kaže: Ja ne objavljujem fotografije sa sinom, no mogu vam reći da je jednako privrženo meni koliko i majci i da će uvijek tako biti. To je termin koji se sve više koristi kod struke - 'dualna privrženost', dokazano je da majka djetetu daje njegu i toplinu, a otac daje avanturistički duh, radoznalost i razigranost - rekao je tada Popović za RTL Direkt. 

Milan je u lipnju 2017. dao i veliki intervju za Večernji list, u kojem je kazao kako se protiv njega vodi kampanja koja nije istinita.
- Između nas je puklo kada je trebalo puknuti, očigledno. Zbog toga ne bih nikoga krivio. Jednostavno upoznate nekoga i počnete graditi neki odnos, a kada u jednom trenutku shvatite da taj odnos ne vodi nikamo, bolje je za oboje, a pogotovo u našem slučaju jer smo imali već i dijete, da se rastanemo i da budemo samo mama i tata našem djetetu. Nažalost, vidite koliko je to mukotrpan put preko sudova, što je potpuno nepotrebno. Gubljenje vremena, trošenje državnih resursa... Po meni, mi bismo morali sjesti i dogovoriti se jer ipak smo dvoje odraslih ljudi - rekao je Popović.

U srpnju 2017. ukinuta je privremena mjera po kojoj je Aleksndar trebao provoditi podjednako vremena s majkom i ocem.  Slučaj je vraćen na Općinski građanski sud u Zagrebu, na kojem je sutkinja Verica Nikić u veljači 2018. presudila kako će Aleksandar naizmjenično živjeti kod oca Milana Popovića i majke Severine Kojić. 

– Severina nije zadovoljna presudom jer smatra da nije dobra za njezina sina i svakako će se žaliti. Konačnu će odluku donijeti viši sud, a do tada sve ostaje po staroj presudi. Prije mjesec dana na istom je sudu donesena presuda da se Popoviću odbija zahtjev da dijete živi s djetetom sedam dana i sedam dana sa Severinom. Nezapamćeno je da se na istom sudu, u vezi istog djeteta donose dvije dijametralno suprotne odluke, da u jednom sutkinja odbija zahtjev Popovića, jer nije u skladu sa zakonom, a u drugom, druga sutkinja, Verica Nikić sudi upravo ono što prva sutkinja smatra nezakonitim. Verici Nikić, sutkinji koja je donijela ovu presudu i sudila protivno interesima Severinina sina, sve su dosadašnje odluke srušili na višem sudu. Svakom normalnom sve je jasno – rekao nam je tada Severinin menadžer Tomislav Petrović.

Tada je Severina nakon Popovićeve tužbe morala s Instagrama maknuti sve Aleksandrove fotografije uz objašnjenje kako majka eksponira fotografije njihovog maloljetnog sina bez suglasnosti oca. 

U svibnju ove godine Popovića je ispred zagrebačkog stana dočekala nepoznata nbaprava, za koju je ustanovljeno da ju je postavio Igor Kojić. 

 – Naprava koja je postavljena ispred moje kuće nalik je na svijeću, ispunjena visoko zapaljivim materijalom nalik na katran i puno je teža od svijeće. Na snimkama se vidi da je naprava gorjela, ali ju je, na svu sreću, vjetar ugasio na vrijeme. Na snimkama se vidi i da je napravu postavio Igor Kojić. Tu napravu predao sam policiji na daljnju obradu. Nisam tražio policijsku zaštitu jer imam osobno osiguranje - kazao je Popović. 

Popović je u lipnju za 24 sata govorio o slučaju i kazao kako se nada da će  konačno doći kraj suđenju.
 - Moje generalno iskustvo u radu s institucijama je sljedeće: institucije su trome, ali na kraju ipak dođu do onoga što je najbolje za dijete. Na kraju i pravosuđe presudi ono što je najbolje za dijete, na osnovi mišljenja raznih predstavnika struke. Taj bi proces, po meni, trebao trajati mnogo kraće - tvrdio je tada Popović.

Proces je završen nakon punih šest godina prvostupanjskom presudom u kojoj je Popović dobio skrbništvo nad Aleksandrom. 

Ključne riječi

Komentara 14

MA
malena1983
15:34 28.11.2019.

Sve bi ovo bilo drukčije da ovo nije Severina, nije da je branim niti obožavam, ali kako se može uzeti u obzir mišljenje socijalne radnice koja sama na sudu kaže da Aleksandra nije vidjela dvije godine..

Avatar rijetko kulturan
rijetko kulturan
15:20 28.11.2019.

Kronologija čak? Lijep poklon, hoće se moći kupiti na kioscima u mekom uvezu, npr. za Valentinovo?

ŽO
žoržet
16:28 28.11.2019.

sve je to, osim (još uvijek zdravog) djeteta, za vrapče. uključujući i sutkinju. ali tako se to valjda zbiva u ovom kozmičkom teatru - da se sile erosa i thanatosa, koje se ne mogu kontrolirati čak ni kad glavni glumci imaju ego 'ko kuća' (a i sevka i ovaj njen smiješni izbor očito imaju), manifestiraju u obliku najgore balkanske sapunice. iskreno se nadam da će u tom danas 'popularnom' žanru, koji mediji iz vlastite koristi svesrdno podupiru, na kraju biti i preživjelih... barem u obliku nekih novih naraštaja, pa makar i s ovakvom 'karmom':))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije