Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokazala veliko srce

Kate Middleton izmamila suze na oči djevojčici, ovom gestom odale su počast kraljici Elizabeti

Britain mourns Queen Elizabeth
Foto: Toby Melville/REUTERS
1/9
17.09.2022.
u 22:00

Među brojnima bila je i djevojčica Elizabeth Sokolovska koja pohađa školu u blizini. Kate je s djevojčicom prvo malo popričala, a onda ju je iznenadila postupkom. Naime, odabrala ju je da s njom položi cvijeće i plišanu igračku korgija, kraljičinih omiljenih pasa.

Princeza Kate Middleton još je jednom pokazala svoje veliko srce i brižnu stranu te dokazala svoju titulu jedne od omiljenih članica kraljevske obitelji. Nova princeza od Walesa sa suprugom Williamom u četvrtak je bila u kraljičinoj rezidenciji Sandringham u Norfolku gdje su se okupili brojni građani kako bi odali počast kraljici Elizabeti II. 

Među brojnima bila je i djevojčica Elizabeth Sokolovska koja pohađa školu u blizini. Kate je s djevojčicom prvo malo popričala, a onda ju je iznenadila postupkom. Naime, odabrala ju je da s njom položi cvijeće i plišanu igračku korgija, kraljičinih omiljenih pasa.

"Išla sam s njom staviti cvijeće i korgija. Rekla je: 'Što misliš, gdje bismo trebali položiti cvijeće?', a ja sam rekla: 'Trebali bismo ih staviti tamo'", ispričala je Elizabeth koja se potom rasplakala od sreće. 

Britain's Catherine, Princess of Wales, looks at the floral tributes outside Sandringham Estate, following the death of Britain's Queen Elizabeth, in eastern England, Britain, September 15, 2022. REUTERS/Toby Melville/Pool Photo: Toby Melville/REUTERS
Foto: Toby Melville/REUTERS
''Starija generacija je očito poznavala kraljicu dulje, ali mala djeca, koja nisu, još uvijek su jako dirnuta njezinim odlaskom i stvarno žele dati sve od sebe kako bi proslavili njezin život i nasljeđe da je se nikada ne zaboravi'', rekao je ravnatelj škole  Howard Junior School u King's Lynnu, Gregory Hill.

Podsjetimo, iz Buckinghamske palače potvrdili su kako će sprovod kraljice Elizabete II. biti u ponedjeljak 19. rujna u crkvi Westminster Abbey u Londonu.

Kraljica Elizabeta II. preminula je 8. rujna u 97. godini života. Britanska javnost u posljednjih je nekoliko tjedana bila veoma zabrinuta za svoju vladaricu i mogućnost obavljanja dužnosti. Naime, iz Buckinghamske palače prvo su objavili kako je kraljica pod liječničkim nadzorom u u Balmoralu u svojoj vikendici, gdje je boravila neko vrijeme.

Nakon što službeno završi državni pogreb, njezino tijelo će u lijesu biti položeno u Windsoru, odnosno u kapelici St. George, pored njezinog voljenog supruga, princa Philipa. Lijes se trenutno nalazi u Westminster Hallu gdje će biti do sprovoda kako bi se svi štovatelji kraljice mogli od nje oprostiti. Nakon državnog pogreba, lijes će se spustiti u kraljevski trezor uz čitanje svih njezinih titula, a privatni pogreb će biti održan navečer na kojem će nazočiti novi kralj, Charles III. i članovi kraljevske obitelji.

VIDEO Kako se kraljičino zdravstveno stanje postupno pogoršavalo nakon smrti princa Philipa, njene najveće ljubavi

 

Ključne riječi

Komentara 1

RI
rimac444
23:13 17.09.2022.

Glumatnje dinosaura, a vrijeme ide neminovno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije