Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
teške ozljede

Kate i William sudjelovali u prometnoj nesreći, jedna osoba u kritičnom stanju

Foto: NISYND/Pixsell
1/3
19.06.2019.
u 13:37

Vojvotkinja i vojvoda od Cambridgea Kate Middleton i princ William za vrijeme prolaska cestom Upper Richmond u Londonu sudjelovali su u prometnoj nesreći u kojoj je stradala jedna starija ženska osoba. Motociklistička pratnja kraljevskog para naletjela je na bakicu na kolniku, a okolnosti se još utvrđuju.

Princ William i Kate Middleton zaputili su se na ceremoniju "Queen for the order of the Garter" u dvorac Windsor, kada se tijekom vožnje na Upper Richmond cesti dogodila prometna nesreća u kojoj se jedan od pratećih članova osiguranja zabio motociklom u 83-godišnju staricu dok je vozio suprotnom stranom ceste, piše Daily Mail.

Glasnogovornik kraljevskog para za Daily Mail rekao je da su ''izrazito zabrinuti i ražalošćeni te u kontaktu s obitelji žrtve''. Također su poslali i cvijeće.

Žena na koju je naletio motociklist jest Irene Mayor, udovica koja je svoj život posvetila humanitarnom radu u svojoj lokalnoj crkvi. Njezina kći za tamošnje medije izjavila je da ''ima puno ozljeda i da je trenutačno održavaju stabilnom''.

Svjedoci tvrde da je 83-godišnjakinju pregazio policijski presretač koji je predvodio par u Range Roveru prilikom odlaska iz Londona prema Windsoru. Slike su ustvrdile da se motocikl nalazio na pogrešnoj strani ceste, na pješačkom prijelazu gdje je Irene prelazila cestu.

– Njegov motor udario ju je i vrtio te je jako pala. Policajac je bio očajan, ali išao je pogrešnom stranom ceste. Moglo je biti puno gore – rekao je svjedok za The Sun.

Nesreću će istražiti Nezavisna jedinica Policije, a glasnogovornici William i Kate dodali su kako bi par volio posjetiti bakicu kada se malo oporavi. Još nije potpuno razjašnjeno je li gospođa Mayor pala ili se u nju zabio motociklist pa je potrebno provesti istragu tih okolnosti, ali vojvoda i vojvotkinja nisu vidjeli nesreću te je zbog same sigurnosne procedure konvoj nastavio svoju rutu nakon nesreće.

Vijest su primili tek kad su stigli na odredište, a čuvši o čemu je riječ, odmah su dogovorili da se stupi u kontakt i dogovori posjet bakici.

 

Ključne riječi

Komentara 3

MA
Matrix5
23:44 19.06.2019.

Policajac u pratnji malko se zamislio

LI
liliZG
12:50 21.06.2019.

čovjek se vratio sa privremenog rada u inozemstvu gdje svi voze desnom stranom , pa zaboravio da je u londonu

ŠT
ŠtoReći
13:54 19.06.2019.

e , hoće li voziti lijevom stranom....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije