Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije više isti

Johnny Štulić: Dojadile su mi te priče o glazbi, smučilo mi se to

Branimir Štulić
Foto: Screenshot YouTube
24.04.2014.
u 22:52

Štulić i dalje živi se suprugom u nizozemskom gradu Utrechtu. Bavi se prevođenjem, a trenutno dovršava Mahabharatu.

- Trenutno nemam planove snimati pjesme. Dosadile su mi te priče o glazbi, to je kao kad jedeš čokoladu svaki dan pa ti se smuči. Nisam više isti čovjek kao prije 20 ili 30 godina. To svima treba biti jasno - povjerio je legendarni frontmen Azre Branimir Johnny Štulić srbijanskom Blicu.

Štulić i dalje živi sa suprugom u nizozemskom gradu Utrechtu. Bavi se prevođenjem, a trenutno dovršava Mahabharatu.

- Prestao sam snimati glazbu. Godinama sam prenapregnut sjedio na drvenoj stolici pa sam imao bolove u leđima. Prestao sam snimati, ali opet moram sjediti dok pišem. Vjerojatno ću ubuduće morati pisati stojećki kao Michelangelo. Ma, trenutno me ne boli kičma, više me boli k... - kazao je Štulić. Otkrio je da prevodi noću te kako će mu trebati još pet godina za dovršenje epa.

- Ipak, trenutno se više bavim pisanjem ''Smijurijade''. Moja djela nisu završena, sve je to više otvorena arhitektura, tako da sve dopunjujem. Bit će u ''Smijurijadi'' dosta povijesti. Trenutno me zanima Homer. On je morao biti pod velikim utjecajem Indije. Mislim da je ''Ilijadu'' napisao pod utjecajem ''Mahabharate'', a ''Odiseju'' pod utjecajem ''Ramajane''. Njegovi spjevovi prenosili su se oralno, ali mislim da nije bio slijep. ''Ilijada'' je puna takvih detalja, to ne bi mogao napisati slijep čovjek koji neke stvari jednostavno nije vidio. Možda je oslijepio u poznim godinama - zaključuje rock legenda.

Štulić je komentirao i sporove koje njegovi odvjetnici vode povodom, kako on kaže, nelegalnih izdanja njegovih sabranih djela za ''Plato books'' i neisplaćenih naknada za autorska prava Croatia Recordsa.

- Pokrali su me. To je neosporna činjenica. Vjerujem da će sudovi i u Srbiji i u Hrvatskoj uraditi svoj posao. Nije mi uopće stalo do novca. Želim samo pravdu, kao i svaki pokradeni čovjek - kazao je.

Neprežaljeni Johnny priznao je da više ne igra nogomet koji ga je nekada okupirao.

Komentara 2

NT
nije_to_samobor
08:37 25.04.2014.

Bome si se i ti nama "smučil"!

AL
Alberti
13:53 25.04.2014.

Ljudi koji se ozbiljno bave knjizevnoscu znaju da je Homer autor samo Ilijade i to bi bila kao neka osnovna informacija ako ne i dio opce kulture. Svaka cast Stulicu i Azri, ostavili su neizbrisiv trag, ali sto se knjizevnostisti tice bolje da se drzi Homera Simpsona.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije