Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što vi mislite?

Gledatelji u čudu! Ove ih pjesme Eurovizije neodoljivo podsjećaju na one svjetski poznatih pjevačica

Foto: PIXSELL
1/14
19.05.2021.
u 08:51

Nakon što su se predstavile sve pjesme, brojni su gledatelji primijetili sličnosti kod nekih natjecatelja.

Sinoć se u Rotterdamu predstavilo 16 zemalja na izboru za pjesmu Eurovizije, a to su redom bile: Litva, Slovenija, Rusija, Švedska, Australija, Sjeverna Makedonija, Irska, Cipar, Norveška, Hrvatska, Belgija, Izrael, Rumunjska, Azerbejdžan, Ukrajina i Malta. Osim njih, čuli smo tri zemlje koje su već u finalu – Nizozemsku, Njemačku i Italiju.

Premda je posljednjih dana dobro kotirala na kladionicama, naša predstavnica Albina Grčić na kraju je ostala bez prolaza u finale. U finale tako iz prvog polufinala idu Norveška, Izrael, Rusija, Azerbajdžan, Malta, Litva, Cipar, Švedska, Belgija i Ukrajina. 

Nakon što su se predstavile sve pjesme, brojni su gledatelji primijetili sličnosti kod nekih natjecatelja. Primjerice, kod ciparske predstavnice. Pjesma kojom se Cipar predstavlja na Eurosongu nosi naziv ''El Diablo'', a pjeva je Elena Tsagrinou (26).

Eurovision First Semi-Final - Rotterdam Cyprus - Elena Tsagrinou - El diablo (Jimmy 'Joker' Thornfeldt/Laurell Barker/Oxa/Thomas Stengaard). - Eurovision song contest first semi-final, Rotterdam, Netherlands, May 18, 2021. Photo by Sander Koning/Pool/Bruno Press/ABACAPRESS.COM Bruno Press/ABACA /PIXSELL
Foto: Bruno Press/ABACA/PIXSELL

No, mnogi su primijetili kako ih neodoljivo podsjeća na popularnu Lady Gagu. Dok neki tvrde da je kopija njezine "Bad Romance", drugi kažu da ih melodijski podsjeća na "Monster".

Neki su toliko uvjereni da je namjerna kopija da su zahtijevali da se povuče iz natjecanja. 

Inače, pravoslavna ciparska crkva pozvala je vladu da povuče pjesmu s natjecanja, no oni su to odbili učiniti. Pokrenuta je i peticija koju je dosad potpisalo više od 20.000 ljudi.

Osim nje, pisali su da ih i Malta podsjeća na drugu pjevačicu, a riječ je o američkoj pjevačici i reperici Lizzo. Malteška predstavnica Destiny jedna je od najvećih favoritkinja ovogodišnjeg Eurosonga s pjesmom "Je Me Casse". No, ovdje nije slučaj da je "pokrala" pjesmu, već neodoljivo fizički podsjeća na Lizzo.

Nadalje, brojni komentiraju da je azerbajdžanska predstavnica Efendi "ista" Ariana Grande. Naime, Efendi je svoju zemlju predstavila s ritmičnom pjesmom ''Mata Hari''. 

VIDEO>> Albina Grčić javila se iz Rotterdama

Ključne riječi

Komentara 12

AU
austrougarskigeneral
09:52 19.05.2021.

eurosong je postao smiješan tko sve pjeva i upada a naša sinoć ispada. sramotno

5S
505.scrtom
09:51 19.05.2021.

eurosong za feministkinje,gdje su nestali muškarci, sve ih je manje, što luđe to bolje,ovo nema veze sa ničim a kamoli dobrom i kvalitetnom glazbom,opičenost gdje god pogledaš

ST
Starotopoljanin
11:12 19.05.2021.

sta jedna australija trazi na euro songu,kao i jedan izrael,on bi trebao sa arapima napraviti arapoiziju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije