Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gnothi Seauton na turneji powered by HEP oduševio gledatelje

Film o obitelji Kostelić – najgledaniji sportski dokumentarni film

gnothi
04.10.2016.
u 11:53

Film Gnothi Seauton najgledaniji je sportski dokumentarni film prikazan u hrvatskim kinima ikada, te jedan od najgledanijih domaćih i stranih dokumentarnih filmova gledanih kod nas u posljednjih 25 godina. Zahvaljujući turneji pod generalnim pokroviteljstvom tvrtke HEP, film o Janici i Ivici Kostelić prikazivan je diljem Hrvatske i oduševio je brojne gledatelje svojom neponovljivom pričom.

Gnothi Seauton, film autora Brune Kovačevića dokazao je i svoj svjetski potencijal prikazivanjem i van granica Hrvatske. Kandidatura za Academy Awards 2016. u kategoriji dokumentarnog filma, tri dana američke premijere u Los Angelesu, osvajanje nagrade za najbolji film u svojoj kategoriji na Worldfest festivalu u Houstonu, prikazivanje za Dan hrvatskog filma u Kataru, u Dohi, uspješno plasiranje na londonski The Raindance Film Festival, svjetska su priznanja koja su dokaz da snažna životna priča o obitelji Kostelić ne poznaje granice, a gledatelji van Hrvatske su emotivno reagirali na jedinstven prikaz snage, volje i upornosti koje su glavni akteri pokazali svojim životnim i sportskim primjerom.

Autor, producent i ekipa filma nakon turneje powered by HEP imaju velike planove za nove uspjehe hrvatskog sportskog dokumentarnog filma o sestri i bratu, jednima od najboljih skijaša svih vremena. Janica i Ivica Kostelić i njihov put do olimpijskih postolja, zahvaljujući viziji Brune Kovačevića, koji ih je snimao na njihovom skromnom početku, ostat će zauvijek dokumentirani u filmu Gnothi Seauton o njihovom životu, porazima i pobjedama.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije