Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOVA RUŽA

Damira Gregoret: 'Inat mi je najbolje pogonsko gorivo'

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/2
27.02.2019.
u 09:38

Mnogi je vole zbog toga što političarima nikada ne dopušta da izbjegnu odgovor na pitanje, ma koliko se oni nekad trudili. Nominirana je za TV osobu godine, a glasača sigurno neće nedostajati. .

 Damira Gregoret uzdanica je RTL-ova Informativnog programa, a gledateljima se nametnula kao direktna i britka u izvještavanju.

Mnogi je vole zbog toga što političarima nikada ne dopušta da izbjegnu odgovor na pitanje, ma koliko se oni nekad trudili. Nominirana je za TV osobu godine, a glasača sigurno neće nedostajati. .

Poznati ste kao novinarka koja do kraja inzistira na odgovoru. U kojem trenutku ipak odustajete, postoji li nešto što vas može nagnati na povlačenje?

Nisam sklona odustajanju jer su političari javnosti dužni dati odgovore. Kada ih izbjegavaju, ne uskraćuju ih meni, nego građanima koji ih plaćaju, a mantra koju često koriste o tome da će ih građani kazniti na idućim izborima nije neka utjeha jer do izbora prolaze godine tijekom kojih su oni na redovitoj i izdašnoj plaći. Iako su im poslodavci građani, oni nemaju nikakav alat da ih kazne, a kamoli otpuste. Ono što ja kao novinarka mogu jest konstantno ih suočavati s pitanjima.

Sve je više uspješnih novinarki na televiziji. Je li ženama lakše ili teže u ovom poslu?

To me veseli jer volim raditi sa ženama, uz iznimke koje potvrđuju pravilo. Čini mi se da su, barem u ovom poslu, predanije i preciznije iako, naravno, ima i muških kolega koje krase isti epiteti. U redakciji RTL-ova informativnog programa žene su u uvjerljivoj većini, više je žena i na novinarskim i na uredničkim pozicijama, i glavna urednica je žena i takva mi radna sredina odgovara. Da je ženama generalno teže kojim god poslom da se bave, to je, nažalost, i dalje činjenica, ne samo u Hrvatskoj. No to nikako nije i ne smije biti razlog za odustajanje. Upravo suprotno. Meni je inat, preciznije dišpet, najbolje pogonsko gorivo.

Kojeg sugovornika ćete pamtiti kao osobu s kojom vam je uistinu bilo najteže?

Svaki sugovornik je drukčiji i na svoj način zahtjevan za razgovor koji je uvijek vremenski ograničen. Važno mi je da ga vodim željenim smjerom kako bi gledatelji dobili što konkretnije odgovore, a ne da intervju postane sugovornikov monolog ili PR uradak. Premijer Plenković se često, koje god pitanje bilo postavljeno, vraća u prapovijest, tako sebi kupuje,  a meni troši vrijeme jer ponavlja ono što se već zna. To zna biti iscrpljujuće, baš kao i kad Milan Bandić na pitanje o babi odgovara o žabi.

Biste li rekli da ste i privatno tako temperamentni?

Puno više, na televiziji se kontroliram. Nekad više, nekad manje uspješno.

Što biste bili da niste postali novinarka?

Oduvijek sam htjela biti novinarka. Iako neformalno zapravo i jesam, još od osnovnoškolske novinarske grupe.

Vaš suprug Igor Bobić također radi na televiziji. Uspijete li kod kuće izbjeći teme o poslu?

Ne. Oboje znamo da je to nemoguće, a ovaj posao ionako je puno više od posla.

Koga ćete povesti sa sobom?

Suprug Igor ide sa mnom, on mi je glavna potpora.  A tu je i ekipa iz najbolje, RTL-ove informativne redakcije. Svi su već najavili da dolaze.•

Komentara 10

Avatar nekineki
nekineki
09:52 27.02.2019.

uff još jedna buntovna "anka partizanka" s tv ekrana...

PR
Princeza
10:11 27.02.2019.

Ti si samo jos jedna u nizu partizanskih novinarki.

KL
kliksi
10:38 27.02.2019.

Igor Bobic cuva djecu dok ona lagano mikrofon u ruke i seta se markovim trgom 🙈🙈😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije