Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jedan od najskladnijih parova

Barbara i Lukas Nola u braku su bili skoro tri desetljeća: 'Kada je doznala za bolest, šutjela je nekoliko minuta'

Zagreb: Komemoracija za kritičarku, spisateljicu i kazalištarku Mani Gotovac
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/9
29.10.2022.
u 17:11

Barbara i Lukas Nola u braku su bili 28 godina, a zajedno su imali dvoje djece: sina Jakova i kćer Maru.

Redatelj i scenarist Lukas Nola je preminuo nakon duge i teške bolesti u 59. godini života. Dugi je niz godina bolovao od karcinoma grla, no nikada nije posustajao u svojoj borbi protiv opake bolesti, a najveća podrška u teškim vremenima bila mu je supruga, glumica Barbara Nola (54). 

 – Kada je doznala za bolest, šutjela je nekoliko minuta, a onda se pokrenuo nevjerojatan stroj koji se do danas nije zaustavio – ispričao je Nola svojedobno za Večernji list.

Lukas i Barbara Nola bili su u braku 28 godina, a zajedno imaju i dvoje djece, sina Jakova i kći Maru. Zajedno su radili i na nekoliko projekata. - Dosad sam s Lukasom radila na nekoliko projekta i meni je to super jer dobro funkcioniramo. To su mi zapravo i najdraže uloge na filmu. Lukas je smiren na setu, autoritativan, zna što hoće... Obožavam raditi s njim - rekla je Barbara jednom prilikom, a Lukas je dodao da nikada nisu spajali poslovno i privatno. 

- Onomu tko na setu vidi da držim Barbaru za ruke, odmah platim tisuću kuna. S Barbarom radim kao i sa svakom drugom glumicom, osim što Barbaru bolje poznajem pa mi je na neki način i lakše raditi s njom - rekao je tada redatelj.

U nekoliko prilika glumica je pričala o privatnom životu te otkrila čime ju je suprug privukao. Ispričala je da se u Lukasa zaljubila zbog njegovog izgleda, sviranja gitare i pisanja pjesama te njegove kreativnosti. Dodala je da je bio zgodan i privlačan.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

- Glupo bi bilo reći da me privukao samo pameću – rekla je Barbara jednom prilikom. Par je u jednom intervjuu otkrio da su romantiku u braku održavali strašću.

- Glupo mi je kad čujem nekoga da kaže: Mi smo prvo bili strastveni, pa smo postali najbolji prijatelji. Mislim da cijeli život treba održavati strast – rekao je Lukas tada.

Redatelju i scenaristu je 2014. godine dijagnosticiran karcinom grla, a Barbara je otkrila kako se on borio sa svime.

- Teški su trenuci valjda kušnja svake ljubavi, a nas je na sreću to samo još više povezalo. Kad prođeš tako dramatične trenutke skupa i proživiš takvu bitku zajedno, onda se spajaš na još jednoj, novoj razini od one u kojoj dijeliš samo ugodne ljubavne trenutke. Još se više divim Lukasu nakon što sam vidjela kako se hrabro i borbeno nosio s bolešću i onda se još malo više zaljubim u njega - kazala je jednom prilikom Barbara.

Lukas je prošle godine objavio i zbirku pjesama 'Bilo je dobro, bilo je toplo' koju je posvetio supruzi, jer su, kako je rekao, pjesme rasle uz nju. Redatelj nam je tada pojasnio da se ova zbirka pjesama pripremala dvije godine, a unutar korica kriju se pjesme koje su pisane tijekom zadnjih tridesetak godina. Nakon izlaska zbirke i Barbara je s nama podijelila kako se osjeća.

- Strašno mi je drago da mu je izdana knjiga. Baš sam ponosna - kazala nam je povodom izlaska knjige glumica te pojasnila da pjesme prate i neke trenutke iz njihovog zajedničkog života te da ih zato jako emotivno doživljava. 

- Neke me baš ganu ili nasmiju jer su neke i šaljive. Teško mi se emotivno odvojiti od tih pjesama, jer znam koja se na što odnosi - pojasnila je Barbara Nola.

VIDEO Anđa Marić prošetala pistom nakon dugo vremena

 

Ključne riječi

Komentara 10

PR
Propitivač
17:22 29.10.2022.

Bilo ih je lijepo vidjeti zajedno. Sućut obitelji.

LU
Lu13
21:05 29.10.2022.

Iskrena sućut Obitelji....

SA
Sanja
20:16 29.10.2022.

Iskrebo saucesce. No, je li to onaj par koji jos uvijek zivi u otudjenom stanu u centru Zagreba??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije