Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veseli dom

Samoljepive tetovaže za zidove i namještaj

tapete (1)
Foto: Arhiv VL-a
1/20
19.04.2010.
u 18:15

Dekorativne naljepnice za interijere omogućuju najraznovrsnije optičke varke, od biljke koja samo naizgled raste iz tegle do "nepostojećeg" komada namještaja koji izvrsno "produbljuje" prostor.

Jednostavnija i zabavnija alternativa klasičnim slikama i tapetama, sa zadivljujućim efektima!

Glavne su to odlike takozvanih tetovaža za zidove i namještaj – dekora koji se u trenu nanose bez dodatne uporabe ljepila. Popularni samoljepivi stickersi namijenjeni su prije svega za glatke površine (nude se i posebne verzije za staklo te keramičke pločice) jer uz njih najbolje prianjaju, a začas se mogu ukloniti bez oštećenja podloge. Iznimna prilagodljivost omogućuje i iznimnu kreativnost. Naljepnice se najčešće nude u setovima s više dijelova koji se po želji mogu kombinirati i dopunjavati. Dekorativna rješenja zalijepi-odlijepi toliko su domišljata, svestrana i prilagodljiva da su odavno prerasla status sličica za ukrašavanje dječjih soba.

Stickersi su se pokazali savršenima za brze i efektne promjene u svakoj prostoriji, od poda iz kojeg mogu “rasti” do stropa na kojemu uokviruju lustere ili “glume” nebo, ptice, kukce... Podjednako su pogodni za isticanje neke površine ili prikrivanje nesavršenosti na njoj, a nude se u širokom rasponu od apstraktnih do fotografski preciznih motiva.

Među najvećim je prednostima naljepnica za interijere njihovo iznimno svojstvo da stvaraju najraznovrsnije vizualne efekte. Tako se prostor može produbiti "lažnim" okvirima za slike ili "nepostojećom" komodom-naljepnicom postavljenom umjesto pravog komada namještaja, ili se na okomite površine mogu nalijepiti vjerne kopije lončanica... Osobito su efektni predimenzionirani motivi iz prirode poput cvijeća, raslinja, kamenja... koje se prostire duž zidova ili se nazire iza kaučeva, stolova, polica.

Stvarnije 3D efekte omogućuju naljepnice s reljefnom površinom (neke se nude u setovima koji se mogu obojiti po želji), a za kuhinje te dječje i radne sobe izvrsne su naljepnice po kojima se može pisati kredom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?