Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica

Pliva smanjuje broj zaposlenih i u Češkoj i Poljskoj

16. veljače 2009. u 16:37 6 prikaza

U Pliva Grupi vjerojatno će više od tisuću radnika ostati bez posla. Predsjednik uprave Matko Bolanča prije osam dana objavio da će 790 radnika Plive dobiti otkaz, ali to nije konačna brojka za Pliva Grupu. Naime, jučer je Pliva objavila planove za integraciju poslovanja u Češkoj i Poljskoj koji su rezultat Tevine akvizicije Barra i Plive. “Nakon iscrpne analize svih aktivnosti na lokaciji u Brnu donesena je odluka o restrukturiranju poslovanja Pliva-Lachemea radi poboljšanja učinkovitosti i profitabilnosti poslovanja u Češkoj Republici.

Također, bit će razmotrene dodatne opcije za tu lokaciju među kojima je i prodaja ili zatvaranje postrojenja. Pliva Krakov optimizirat će proizvodne procese na lokaciji u Krakovu kako bi povećala učinkovitost i konkurentnost svog poslovanja.

Taj će proces pridonijeti i usklađivanju proizvodnje s najzahtjevnijim međunarodnim standardima u farmaceutskoj industriji. Planovi za obje lokacije uključuju i smanjivanje broja zaposlenih”, priopćili su iz Plive, ne precizirajući koliki je višak zaposlenih.

PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?