Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
24.09.2009. u 18:11

Hercegovac koji drma Zagrebom, često je u Hercegovini i sve češće u Bosni pa odlično poznaje političke i ine (ne)prilike u BiH. Zna Milan da su RH i BiH po mnogo čemu prirodno upućene jedna na drugu.

”Stabilna BiH s ravnopravna tri naroda, to je budućnost BiH i strateški interes Hrvatske”, rekao je za tjednik Global Gruđanin Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik i mogući kandidat za hrvatskog predsjednika. Hercegovac koji drma Zagrebom, često je u Hercegovini i sve češće u Bosni pa odlično poznaje političke i ine (ne)prilike u BiH. Zna Milan da su RH i BiH po mnogo čemu prirodno upućene jedna na drugu, ali u obje države postoje neprirodne tendencije pojedinih političkih struktura koje sve to nastoje negirati. Mnogi ni u BiH ni u RH očito ne znaju da je osobna sreća nemoguća bez sreće drugih. A povode se za onom kako je najvažnije da susjedu crkne krava.

Oskarovac, nobelovac i psihijatar o ratu

Bh. oskarovac Danis Tanović uznemirio je duhove izjavom da bi u BiH ponovno moglo doći do rata. Nobelovac Ivo Andrić je 20-ak godina poslije Drugog svjetskog rata, a isto toliko prije agresije na BiH, rekao kako svakih 40-ak godina u Bosnu dođu neka čudna vremena kada konja jašu i sablju pašu. Nobelovac nije rekao tko i zašto započinje sukobe u BiH, a Radovan Karadžić i njegova obrana, mjesec dana prije Rašina suđenja, na internetu kažu kako su za rat u BiH krivi Muslimani i Hrvati. Karadžić će opet reći: “Slavni sude, nisam kriv.” Riječi inicijatora i provoditelja agresije na RH i BiH podsjećaju na vic o šerifu kada je vidio crnca propucanog s dvadesetak metaka. U zapisniku je zapisao: Nikada nisam vidio čudnije samoubojstvo!

”Burek.ba” stigao je do Beograda, a može i obratno

Dragan Maca Marinković, kontroverzni televizijski voditelj, u Beogradu otvorio buregdžinicu “Burek.ba”. Maca kaže kako će Beograđani navaliti na burek, to jest u “Burek,ba”. U Macinoj buregdžinici bit će bureka i raznoraznih pita. U Beogradu nema komunikacijskih problema u buregdžinicama jer svi znaju što se u njima nudi. Kao u onoj buregdžinici u kojoj gost upita djelatnicu što je zapravo zeljanica, a ona mu objasni: “Jufka dolje, jufka gore, a u sredini – livada.” No, u Macinoj buregdžinici moglo bi biti nesporazuma druge vrste. Slične onoj s Crnogorcem koji je u buregdžinici naručio burek, “Je li za ponijeti” - upita ga djelatnica. “No, ću ga tebi da ostavim” - uzvrati Crnogorac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?