Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
evo kako

Provjerite koje to dvije vrste orgazma nemaju veze sa seksom, i kako ih doživjeti!

seks
Foto: Thinkstock
12.08.2015.
u 07:00

Ovo je pet vrsta orgazma koje bi sve žene trebale što češće doživljavati. Evo i kako

Ako vam nešto odgovara, nemojte to mijenjati – svi imamo istu logiku. Ipak, uvijek ista vrsta orgazma može vam nakon nekog vremena dosaditi. Stoga je New York Post izdvojio pet vrsta orgazama koje biste trebali doživljavati češće. Dvije vrste čak i nisu povezane sa seksom. Naravno, dodali su i upute kako.

1. Klitoralni orgazam

Kad bi orgazmi bili vrste sladoleda, ovaj bi orgazam bio vanilija – učestao i standardan. Do ove vrste orgazma dolazi stimuliranjem klitorisa, a opisuje se kao lokaliziran, jak i kratak doživljavaj. Seksualna terapeutkinja Janet Wolfe daje i savjet kako ga doživjeti što češće. Masturbirajte u predigri, ali i neposredno prije orgazma, kako biste doživjeli klitoralni orgazam. Osim toga, kad otkrijete što vam najviše odgovara, moći ćete isto otkriti i partneru.

2. Vaginalni orgazam

Vaginalni orgazam ne doživljavaju sve žene i teže ga je postići nego klitoralni. Opisan je stoga kao intenzivniji, dugotrajniji, a osjećaj se širi na cijelo tijelo. Postiže se samim odnosom više nego stimulacijom klitorisa. Stručnjaci savjetuju kako postići vaginalni orgazam. Osim dužeg seksa, pomoći će i da vaš partner penetrira u vas odostraga. Mijenjanje poza u seksu može pomoći vašem partneru da što duže ''traje''.

3. 'Miješani' orgazam

Mješavina je to klitoralnog i vaginalnog seksa, odnosno ono što doživite kada oba orgazma doživite istodobno. Ova vrsta orgazma traje od minute do čak 15 minuta, a završava jednim ''velikim'' orgazmom. Ako želite doživjeti ovakvu vrstu orgazma, morate uložiti više truda. Potrebna je velika vještina, no stručnjaci preporučuju dvije uobičajene poze. Misionarsku pozu, i onu u kojoj je žena gore.

4. Orgazam nakon treninga

Ovo je orgazam nakon vježbanja. Žene koje su osjetile ove orgazme, opisale su ih kao manje intenzivne, no i dalje ugodne. Ako ih želite češće doživljavati, morate vježbati. Morate ubrzati rad srca te trenirati donji trbušni dio. Dugo i intenzivno treniranje učinit će da počinjete osjećati ugodu.

5. Kožni orgazam

Sve što vam je potrebno za ovu vrst orgazma jest glazba. Znate ono kada se naježite od određene glazbe? To je ''kožni'' orgazam. Ugodna glazba dovest će vas do ugodnog osjećaja na koži. Stručnjaci vjeruju da je za ovaj osjećaj odgovorna nagla promjena u glazbi koju slušamo, primjerice, promjena tona ili nagli skok s tihog na glasni ton.

>>Ovo je 15 načina kako potpaliti vatru pod plahtama

>>Ovo je 10 najboljih pitanja za prvi spoj

Komentara 1

Avatar f@nky
f@nky
11:46 13.08.2015.

..meni se digne kosa na glavi kad ova moja traži keks...jel to spada pod točku pet...;-))..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije