Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hoćete li ga kušati?

Žoharovo mlijeko nova je supernamirnica koja će biti popularna ove godine!

GettyImages
07.01.2020.
u 13:31

Nova namirnica dobra je za naše zdravlje, ali malo je nekonvencionalna.

Tijekom godina počele su se upotrebljavati razne vrste mlijeka koje su brzo postale popularne, kao što su kokosovo, bademovo, sojino i slično. No sada se pojavila nova vrsta mlijeka za koju se predviđa da će postati hit u ovoj godini, a to je- žoharovo mlijeko!

Žoharovo mlijeko već je proglašeno supernamirnicom za koju se očekuje da će preplaviti društvene mreže i uvelike se početi rabiti zbog koristi za zdravlje našeg organizma, piše Metro.

Žoharovo mlijeko sadrži proteinske kristale s aminokiselinama koji su bitni za naše zdravlje. Ti proteini lagano puštaju energiju i amino kiseline tijekom dana te drži čovjeka odmornim i punim energije.

Samo jedna vrsta žohara pogodna je za mlijeko, a to  je pacifički žohar. Stručnjaci vjeruju da je ovo nekonvencionalno mlijeko puno energije i vitamina i čak triput bolje od majčina mlijeka. 

No postoji veliki problem kod proizvodnje ovog mlijeka. Za samo 100 grama mlijeka trebalo bi se iskoristiti 1000 žohara, koji se moraju otvoriti jer se mliječna tekućina nalazi u njihovu probavnom sustavu. 

Ipak, zbog velikog gađenja ljudi prema žoharima upitno je koliko će postati popularno ovo mlijeko. Hoće li ga i drugi htjeti probati ili možda samo poznate osobe?

 

Ključne riječi

Komentara 2

IB
Istina-boli
02:30 09.01.2020.

Cisto sumnjam da i jedno mlijeko moze biti bolje od majcinog mlijeka,tko voli,nek' izvoli,ja,hvala,ne bi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije