Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
psihologija

Znate li što kćeri očekuju od svojih očeva?

djevojke, junk food (1)
Robert Anic/PIXSELL
25.06.2013.
u 11:40

Psihologinja McFadden savjetuje da bi očevi trebali sudjelovati u njenom ljubavnom životu, ali i svim drugim područjima...

Kako će djevojka jednog dana doživljavati sebe ovisi o podršci koju im pruže očevi dok se odvija razvoj njihove seksualnosti, objašnjava psihoanalitičarka Joyce McFadden.

- Kći mora osjetiti bliskost s ocem u tom osjetljivom razdoblju, te je vrlo važno da se ne udaljavate kada počinje seksualno sazrijevati. Vjerojatno je za svakog tatu teško da njegova djevojčica postane djevojka s oblinama, ali morate joj dati do znanja da uvijek može imati povjerenja u vas. Nemojte da se zbog vašeg ponašanja osjeti kao da mora birati između seksualnosti i vaše ljubavi prema njoj - objašnjava McFadden.

Isto tako, važno je da poštujte tijelo svoje kćeri, a pogotovo kad je mala trebali biste upotrebljavati prave nazive za sve dijelove njenog tijela bez pokušaja da ih prilagođavate njenom uzrastu. To će pomoći da bude svjesna sebe, što će rezultirati samouvjerenošću kasnije u životu, prenosi Huffingtonpost.

Još je jedan problem - razgovor. Očevi naročito izbjegavaju primjerice razgovor o menstrualnom ciklusu, pa ih upućuju da to pitaju mamu. Međutim stručnjaci smatraju da očevi trebaju komunicirati sa svojim kćerima i o tome, kako bi im stavili do znanja da su ponosni na njihovu reproduktivnu funkciju.

McFadden savjetuje da bi očevi trebali sudjelovati u kćerinom ljubavnom životu, ali i svim drugim područjima, koliko možete. Ipak, u tome treba biti umjeren, kako bi joj pružili potrebnu slobodu da prati svoje srce i svoje misli.

- Vi ste joj uzor prema kome će određivati da li se neki muškarac dobro ili loše ponaša prema njoj. Kao prvi muškarac u njenom životu, obratite pažnju na to kako joj se  obraćate i kako govorite o ženama u njenom prisustvu. Ako se vašoj kćeriobraćate s ljubavlju i poštovanjem, ona će kod svih muškaraca "tražiti" te osobine. Jer, sigurno ne želite da neko omalovažava vašu mezimicu - zaključuje McFadden.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije