Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Abeceda detoksikacije

Znate li koja su mala pravila uspješne detoksikacije?

detoksikacija
Foto: Thinkstock
12.01.2015.
u 13:33

Osim što podrazumijeva čišćenje od toksina, ona osigurava i određenu duhovnu korist, javlja ordinacija.hr

Jeste li se uspjeli vratiti u uobičajeni ritam života nakon blagdana? Ako je slavlje i obiteljsko druženje ostavilo trag na vašem struku i izgledu kože, vrijeme je za detoksikaciju. Osim što podrazumijeva čišćenje od toksina, ona osigurava i određenu duhovnu korist, donosi ordinacija.hr.

1. Kako se pripremiti na detoksikaciju?

Počnite s izbacivanjem šećera i gaziranih sokova iz prehrane te smanjite obroke netom prije nego što krenete na detoksikacijsku dijetu. Jedna od stvari koje možete učiniti kako bi vam proces detoksikacije bio uspješniji je da – posljednja tri dana zadnji obrok zamijenite salatom od svježeg povrća ili voća. Jednako tako smanjite unos alkoholnih pića i broj cigareta.

Ako želite brze, ali samim time i ne dugoročne rezultate, možete provesti dvodnevnu ili trodnevnu detoksikaciju, iako one obično traje tjedan dana.

2. Ništa bez vode

Dan započnite čašom mlake vode, koja će potaknuti vaš metabolizam. Sjetite se preporuka liječnika i popijte barem dvije litre vode ili nezašećerene tekućine tijekom dana.

3. Zelenim čajem do vitalnosti

Osim vode, pijte i zeleni čaj koji osigurava drenažu. Krcat je antioksidansima za koje su mnoge studije utvrdile kako pozitivno utječu na naše zdravlje i štite nas od mnogih bolesti.

4. Vitamin C predvodi detoksikaciju

Vitamin C otapa toksine u vodi zbog čega lakše izlaze iz tijela.

5. Piling za sjaj kože

Vjetar, zima, suhi zrak – sve to koži oduzima sjaj. Kako biste joj ponovo vratili prirodnu vitalnost, treba posegnuti za pilingom.

6. Hidroterapija za revitalizaciju

Opustite se i odmorite u udobnosti vlastitog doma. Duga, topla kupka učinit će čuda za vaš um i tijelo, a vi ćete izgledati i osjećati se – pomlađeno i sretno. Isprobajte hidroterapiju!

Opširnije o detoksikaciji možete čitati ovdje.

>> Odaziv do 16.30 sati 48,23 posto! Glasovalo je 1.707.976 birača

Komentara 1

KO
kojesta
23:51 12.01.2015.

prava detoksikacija traje 2-3 tjedna najmanje, otkud vam ti tzv. eksperti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije