Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Znate li kako pohraniti otvorenu bocu vašeg omiljenog vina?

Znate li kako pohraniti otvorenu bocu vašeg omiljenog vina?
27.01.2022.
u 09:04

Već je od prije poznato kako je kisik neprijatelj vina. Iako u početku on poboljšava njegov okus, ipak će uz produženo izlaganje u konačnici uništiti vino.

Iako na tržištu postoji nekoliko naprava koje vam mogu pomoći ukloniti kisik iz nedovršenih boca, ali i mnogi trikovi kako ga što dulje očuvati, ipak je najbolji prijatelj vina, hladnjak. Zbog niske temperature unutar hladnjaka, kisik ne može nanijeti istu štetu istom brzinom kao da ostavite bocu na pultu. Kako bi vino i sutra bilo odličnog okusa, jednostavno zatvorite bocu čepom i premjestite ju u hladnjak. Vaše će vino i sljedeće večeri bit izvrsnog okusa i mirisa.

Zbog navedenog, nije neobično kako su u posljednje vrijeme, pored uobičajenih kućanskih aparata, sve popularniji postali i ugradbeni hladnjaci za vino. Jedan proizvođač posebno se ističe među gomilom, a riječ je o hladnjacima Dunavox. Ovi hladnjaci za vino istovremeno zadovoljavaju kriterije kvalitetnog hlađenja i estetsku komponentu zbog čega čine vaš najbolji izbor.

U Dunavox hladnjacima za vino nalazi se posuda za vodu koja održava vlažnost i sprječava pluteni čep da se osuši. U hladnjaku se boce polažu vodoravno što je jako bitno kod korištenja plutenih čepova: kada je čep vlažan, on postaje nepropustan za zrak, i time sprječava da se vino pokvariti. S druge strane boce s plastičnim čepovima nisu toliko zahtjevne te se mogu postaviti i okomito.

Važna funkcija koju Dunavox hladnjaci za vino imaju je zaštita od UV zračenja. UV zrake štetno djeluju na vino tako da ubrzavaju kemijske procese, uzrokujući štetu na vinu. Kako bi se spriječilo prodiranje agresivnih UV zraka, staklena vrata ovih hladnjaka su otporna na ultraljubičasto zračenje. Također, posebne konstrukcije polica izvedene su tako da omogućuju zaštitu boca od vibracija uslijed rada kompresora i time pružaju sigurnu pohranu vrhunskih vina tijekom dužeg razdoblja.

Pravi hladnjak za vas

Prilikom odabira hladnjaka uzima se u obzir niz čimbenika kao što su tehničke specifikacije, značajke instalacije, dimenzije i druge kriterije, stoga je važno znati da hladnjake za vino možemo podijeliti u dvije osnovne skupine - samostojeći i ugradbeni modeli. Nakon što odaberete vrstu hladnjaka, potrebno je znati koje su vam potrebe, tj. za koliko boca vam je potreban hladnjak.

Tako Dunavox modeli na vrlo praktičan način u svome imenu otkrivaju samu veličinu hladnjaka. Drugim riječima prvi broj na modelu uvijek označava broj boca od 0.75 l, koje možete smjestiti u hladnjak dok drugi označava volumen rashladne komore. Npr. model DXHF-36.80 je konstruiran za smještaj 28 boca od 0.75lit, s volumenom rashladne komore u iznosu od 88.

Posljednja stavka koju morate znati jest, ako želite u jednom hladnjaku hladiti i crna i bijela vina, potreban vam je hladnjak sa dvije komore za hlađenje jer se crno i bijelo vino poslužuje na različitoj temperaturi. Iz tog razloga Dunavox u svojoj ponudi ima model i sa jedom i sa dvije komore.

Neovisno o specifikacijama hladnjaka za vino, cijeli proces njegova pronalska i konačnog odabira iziskuje puno truda i vremena kojeg mnogi od nas nemaju. Upravo će vam u tome pomoći Smartshop - internet trgovina u kojoj možete pronaći široku paletu proizvoda iz kategorija rasvjete, elektromaterijala, hladnjaka za vino, malih kućanskih aparata, uredskog pribora itd. Kako bi bili što transparentiji nastojimo pružiti što detaljnije informacije o svakom proizvodu i upravo kod nas najveću popularnost imaju Dunavox hladnjaci za vino.

Vrijeme je da se počastite i nagradite te iz udobnosti svoga doma odaberete najbolji hladnjak za vaše najdraže vino jer sa Smartshopom nećete pogriješiti.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije