Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko bi rekao

Znanstvenici: Ovo je najgora odluka koju donosite u svom životu

Par, veza, obitelj
Thinkstock
22.09.2017.
u 21:55

Ako mislite da će vas rođenje djeteta zbližiti, razmislite još jednom, poručuje liječnica Ellen Walker.

Odlučiti imati dijete, donijeti ga na svijet i gotovo sve podrediti uspješnom i sretnom rastu i razvoju vašeg djeteta, mnogima je najljepši san i najvažnija životna odluka. 

Znanstveno istraživanje pokazalo je kako bi to, zapravo, bila jedna od vaših najgorih odluka u životu. Planiranje potomstva, a zatim i rođenje djeteta negativno će, tvrde znanstvenici, utjecati na vaš osobni život, vaš odnos s partnerom, i poremetiti vašu svakodnevnicu, spavanje, financijsku sigurnost i "zakopati" seks. 

Rezultati su pokazali da oko 70 posto parova doživljava probleme u vezi tijekom prve tri godine djetetova života. To je razdoblje kada se može poljuljati financijska slika, nedostatak sna može utjecati na raspoloženje oba partnera, a nedostatak vremena za sebe seks stavlja na zadnje mjesto "prioriteta". 

Ako mislite da će vas rođenje djeteta zbližiti, razmislite još jednom, poručuje liječnica Ellen Walker. Tijekom prve dvije godine djetetovog života, roditelji će "izgubiti" šest mjeseci sna, odnosno, oko dva i pol sata u prosjeku svake noći. 

Majke na porodiljnom dopustu imaju manje financijskih sredstava u odnosu na žene koje su zaposlene i nemaju djecu, dodaje se. 

Ovo nije savjet da nemate djecu, piše Indy100, već samo primjer kako roditeljstvo može predstavljati veliki izazov u životu. 

 

Komentara 13

BL
Blatina19
23:43 22.09.2017.

Ovako se HR portali bore za natalitet. Najbolji su gay brakovi, jel?

LO
lojtra1
06:15 23.09.2017.

Tako uglavnom razmišljaju ljudi koji su teret sami sebi a očito i s inteligencijom imaju problema.

MV
Mijat vrdoljak
05:16 23.09.2017.

Svi koji ovako razmišljaju zaboravljaju da su i oni nekada bili ili mogli biti teret, po njihovom, da su njihovi roditelji tako razmišljali danas nebi bilo tih nazovi znanstvenika. Ja i moja supruga nikada nismo došli na pomisao da suu nam djeca teret i zahvanismo Bogu za svako naše dijete i za svaku sekundu koju smo imali priliku snjima provesti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije