Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko bi rekao

Žene na radnim stolovima imaju četiri puta više bakterija nego muški kolege

računalo
08.12.2009.
u 09:46

Prije istraživanja bio sam u uvjerenju da na muškim stolovima sigurno ima više bakterija, no pokazalo se suprotno, jer žene ipak imaju više kontakta s malom djecom i češće drže hranu na stolu, a drugi je veliki problem i njihova šminka - izjavio je prof. Gerba

Istraživanje koje je provedeno na Sveučilištu Arizona pokazalo je da žene na svojim radnim stolovima, pokraj telefona, kompjutera, tipkovnice, ladica i osobnih predmeta, imaju tri do četiri puta više bakterija nego njihovi muške kolege. A nije zgorega podsjetiti da površina uredskog stola ima i do 400 puta više bakterija nego prosječna zahodska školjka!

Profesor Charles Gerba testirao je više od stotinu ureda na kampusu Sveučilišta Arizona i u gradovima New Yorku, Los Angelesu, San Franciscu, Oregonu i Washingtonu.
- Prije istraživanja bio sam u uvjerenju da na muškim stolovima sigurno ima više bakterija, no pokazalo se suprotno, jer žene ipak imaju više kontakta s malom djecom i češće drže hranu na stolu, a drugi je veliki problem i njihova šminka. Naravno, ženski stolovi su u pravilu uredniji od muških i to nema nikakve veze s bakterijama.

No ono što uvjetuje razmnožavanje bakterija prije svega su ostaci raznih grickalica, kozmetike i kreme za ruke. Kozmetičke torbice zajedno s telefonima, ženskim torbama, a i uredskim ladicama prava su legla bakterija. Profesor Gerba došao je do saznanja da 75 posto žena u svojim uredskim ladicama drži hranu:
- Zaista sam se iznenadio kad sam vidio koliko hrane ima u ženskim uredskim stolovima. Da umirem od gladi, znam gdje bih potražio hranu.

Ipak, da ne bismo bili nepravedni prema ženskom spolu, treba svakako naglasiti da najviše bakterija ima na muškim novčanicima.
- Novčanici se često drže u stražnjem džepu gdje je uvijek toplo i ugodno, a to je odličan inkubator za sve vrste bakterija - tvrdi prof. Gerba.

Ključne riječi

Komentara 2

BB
bez-bakterija
11:51 16.08.2011.

Sada je čišćenje tipkovnica postalo puno jednostavnije i efikasnije. http://www.cyberclean.hr

DO
doktorica
11:33 08.12.2009.

A da se uzmu brisevi sa stolova naše blažene administracije-našlo bi se tu bureka,čevapa,a bome i čvaraka i rakije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije