Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kutjevo

Zarezivanjem loze najavili vinogradarsku godinu

Kutjevo
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL/Ilustracija
1/5
18.01.2014.
u 13:25

- Očekujemo dobar urod iako se pribojavamo brze vegetacije u vinogradima zbog visokih temperatura u drugoj polovini siječnja – kazao je Mladen Itrak, predsjednik uprave d.d. Kutjeva

Po tradiciji u vinogradima najpoznatijeg vinogorja kontinentalne Hrvatske, onom kutjevačkog, uz blagdan sv. Vinka zarezivanjem trsja najavljena je nova vinogradarska godina.

I ove godine na brojni gosti su se okupili na znamenitom predjelu Vinkomir na obroncima Krndije iznad Kutjeva.

- Očekujemo dobar urod iako se pribojavamo brze vegetacije u vinogradima zbog visokih temperatura u drugoj polovini siječnja – kazao je Mladen Itrak, predsjednik uprave d.d. Kutjeva koji je zajedno sa vlasnikom tvrtke Enverom Moralićem, te zamjenicom ministra poljoprivrede RH Snježanom Španjol, požeško-slavonskim županom Alojzom Tomaševićem i kutjevačkim gradonačelnikom Ivicom Nikolićem zarezao trsje nakon blagoslova vinograda.

- Prvi put sam uz ovaj blagdan u kutjevačkom kraju, drago mi je da se njeguju običaji nastavlja tradicija - kazala je zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol.

Tu su bile mnoge poznate osobe iz javnog života među kojima bivši predsjednik Stipe Mesić, bivši nogometaši Robert Prosinečki i Niko Kovač i drugi, a za više od 500 poslovnih partnera i gostiju d.d. Kutjeva nastupili su Neda Ukraden, kao i tamburaši Bosutski bećari iz Vinkovaca i Bisernica iz Požege.

Ovaj blagdan slave i drugi vinari i udruge vinara kutjevačkog i požeškog kraja. Tako je pred brojnim gostima kod Vlade Krauthakera uz veselu svirku tamburaša Posegana zarezana loza uz obilje domaćih specijaliteta, a u Kaptolu je feštu organizirala tamošnja udruga vinogradara uz nastup folkloraša i tamburaša Castrum.

>>Uz 'kutjevački kanape' i Maximo Rose Porscheom do uspjeha

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije