Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zdravica za uspjeh

Uz 'kutjevački kanape' i Maximo Rose Porscheom do uspjeha

porsche kutjevo (1)
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
1/6
04.10.2013.
u 11:27

Kutjevo d.d. i trkaći tim Porsche cluba Hrvatska udružili su snage za uspjehe na regionalnim utrkama

Poslastica koju gastroznalci nazivaju kutjevačkim kanapeom nekada se smatrala sirotinjskom hranom, no puni okus Slavonije danas oduševljava svakog gosta. Recept pak jednostavniji ne može biti, a namirnice su lako dostupne i što je bitnije, pristupačne svakom džepu. 

(Domaći) kruh tanko se reže, a na njega se maže sloj masti. Čvarak ili dva, sitno sjeckani kolutići luka i malo mljevene paprike sve je što vam treba a okus vraća u djetinjstvo. 

Kutjevački kanape ljubi se s Maximo Rose pjenušcem kutjevačke vinarije, a što su potvrdili članovi trkaćeg tima Porsche kluba Hrvatska koje su vinari ugostili u Vili Vinkomir s koje pogled puca na Zlatnu dolinu.

Lov na Formulu 1 

Uz zalogajčiće od sira i svinjskog jezika koje cijene istančana nepca bila je to dobra podloga za kušanje vina u podrumu Kutjeva tradicije duge gotovo osam stotina godina, a strategija za što bolji plasman Porscheovog tima na budućim regionalnim utrkama lakše se smišljala uz domaći gulaš od divljači. 

- Želimo vam što više prolivenog šampanjca našalili su se vinari, dok je vođa Porscheova tima Nenad Đurović Đuro poručio kako će u svom hobiju biti jednako uspješni kao što su i u poslovnom životu. 

- Veselimo se brzoj vožnji kao i ispijanju dobrog vina, pojašnjava Đuro, kako ga svi zovu, no napominje, brza vožnja mora biti sigurna. Da zna što priča naučili su i pripadnici elitnih postrojbi policije, Kobre i specijalci koje baš Đuro podučava brzoj, ali i sigurnoj vožnji.

- Učim ih kako da love ove što jure u Porscheima, šali se.

U timu je i Tamara Vrhovec čija je riječ posljednja kad su u pitanju Federer, Nadal i Đoković kojima je sudila kao jedina Hrvatica kojoj je pripala čast da sudi u Grand Slam natjecanjima, a u timu je njezin brat Goran Vrhovec, urednik časopisa What car? 

Kutjevo je nedavno preuzelo sponzorstvo nad Đurinim trkaćim timom koji cilja na ulaz na regionalne automoto utrke. Plan im je najprije steći iskustvo u trkama a zatim pucaju na europska natjecanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije