Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
snalažljiva djevojka

Zapela je na planini, a zahvaljući domišljatosti, život joj spasio Tinder

Instagram
27.01.2020.
u 15:27

Najbliži mehaničar bio je udaljen 200 kilometara, pa je djevojka odlučila uzeti stvari u svoje ruke

Lonia Haeger, profesionalna kitesurferica putovala je norveškom u kombiju s prijateljima kada je počela padati ledena kiša zbog koje su ostali zaglavljeni na planini, odnosno na rubu koji vodi do oceana i stijena. Lonia i prijatelji su bili u strahu od sleđenog puta na kojem je kombij mogao sklliznuti, ali nisu imali drugu opciju nego da sjede i čekaju da se oluja smiri, prenosi UNILAD.co.uk.

Foto: Instagram/riley.loudermilk

"Nakon pola sata vožnje po Nort Capeu počela je ledena kiša koja je jako brzo zaledila put. Stali smo točno na rub planine, a pored je bio ocean i stijene - trenutak kada shvatiš da si slabiji od majke prirode", napisala je Lonia na Instagramu.

Foto: Instagram/riley.loudermilk

Nisu mogli pomaknuti kombi sami, pa su odlučili potražiti pomoć. Ni prijatelji ni obitelj nisu bili u blizini, a najbliži mehaničar bio je udaljen više od 200 kilometara. Potražili su pomoć na aplikaciji za spojeve - Tinderu. Lonia je napravila profil, stavila slatku sliku s psom u nadi da će uz pomoć dobre fotografije pronaći nekoga tko će doći u pomoć. Plan joj je uspio jer je u roku od pet minuta dobila 'match' odgovor od mještana Stiana Laulutena koji je slučajno bio građevinski radnik. Stian je imao stroj buldožer i nakon samo nekoliko minuta dopisivanja s Loniom stigao je spasiti nju i prijatelje. Napravio je put u ledu kojim su ga Lonia i društvo slijedili, sišli s planine i spasili svoje živote.

Možda Stian nije pronašao ono što je tražio na Tinderu, ali ova akcija spašavanja definitivno je lijepa uspomena.

Ključne riječi

Komentara 1

BE
berija
19:18 27.01.2020.

Baš slatko. A nazvati 112 i tražiti pomoć?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije