Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Taste and Travel festival

Gost Zadra je i Adam Lowy, mladi poduzetnik koji je zadivio i Obamu

17.08.2017.
u 13:55

Festival se održava od 24. do 30. kolovoza, a konferencija na kojoj je jedna od glavnih tema bacanje hrane zakazana je za 26. kolovoza

Adam Lowy nalazi se na popisu najutjecajnijih ljudi današnjice do 30 godina, koji je sastavio magazin Forbes, a njegov je projekt zadivio i bivšega američkog predsjednika Baracka Obamu. On je kreator i pokretač projekta “Move For Hunger”, kojim je mobilizirao selidbenu industriju da bi se smanjilo bacanje hrane. U provedbi ove ideje surađuje s tvrtkama za selidbu da bi se hrana koja je višak spasila i dostavila lokalnim bankama hrane diljem SAD-a i Kanade.

Move For Hunger podiže svijest o tome da se 42 milijuna Amerikanaca bori s gladi, ali i nudi priliku za akciju. U osam godina postojanja ovog projekta prikupljeno je više od 3,8 milijuna kilograma hrane, dovoljno za sedam milijuna obroka onima kojima su potrebni.

Uskoro Lowy dolazi u Hrvatsku, točnije u Zadar, gdje je jedan od glavnih predavača na konferenciji E@t:Food in the digital age (26. kolovoza u Arsenalu), a koja se održava u sklopu Taste and Travel Festivala, od 24. do 30. kolovoza. Cilj je ove konferencije, kojoj je Hrvatska domaćin prvi put, povezati mlade poduzetnike s istraživačkim centrima i prehrambenom industrijom kako bi se što lakše odvažili na neki svoj poduzetnički pothvat. Bacanje hrane pri tome jedna je od glavnih tema konferencije, a sam Lowy uoči dolaska je rekao:

– Kad sam čuo za Taste and Travel Festival, pomislio sam, predobro da bi bilo istinito! Nadam se da ću širenjem svoje priče i modela MFH inspirirati druge.

Uz konferenciju u Zadru održat će se i tradicionalni sajam Proizvodi hrvatskog sela koji okuplja OPG izlagače, a Craft beer festival ponudit će više od 50 vrsta craft piva od kojih su mnoge noviteti na tržištu. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije