Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zdravo i ukusno

Za savršenu figuru: S ovim kombinacijama namirnica mogli biste smršavjeti!

Shutterstock
05.04.2024.
u 07:00

Kombinacijom pravih namirnica bit ćete korak bliže do željene težine

Za držanje tjelesne težine pod kontrolom potrebna je odgovarajuća prehrana. Ako jedete neku hranu u pravilnim intervalima tijekom dana, tada možete lako kontrolirati težinu, a postoje i namirnice koje harmoniziraju jako dobro sa svojim okusima, ali i kad je riječ o poticanju topljenja masnoća te konačno i gubitku težine. Ovdje donosimo neke kombinacije namirnica koje će vam pomoći da želudac bude pun, a vi nećete brinuti o previše kalorija, piše Only My Health 

Jogurt i bobice: Kombinacija kalcija i vitamina D znatno smanjuje nakupljanje masnoće. K tome još treba dodati i balastne tvari iz bobica - koje potiču izmjenu tvari te nas dugo drže sitima. To je izvrsna kombinacija za doručak ili poslijepodnevni obrok. 

VEZANI ČLANCI:

Orasi i bobice: Balastne tvari iz bobica potiču rad zdravih bakterija u crijevima te proizvodnju jedne masne kiseline koja smanjuje upale u tijelu. Kombinacija bobičastog voća i višestruko nezasićenih masnih kiselina iz oraha poboljšavaju izmjenu tvari u organizmu te se brinu za to da se nakuplja manje masti. 

Kava i cimet: Cimet gotovo pa nema kalorija, a kavi daje fenomenalnu aromu. Osim toga, cimet je začin bogat antioksidansima te smanjuje nakupljanje masnoće na trbuhu. 

Bijeli čaj i limun: Bijeli čaj pospješuje razgradnju masti te blokira nastanak masnih stanica. Osim toga, čaj je bogat antioksidansima koji masnoću brzo pretvaraju u energiju. Vitamin C iz pola limuna dovoljan je da ubrza kurenje masnoće za 25 posto! 

GALERIJA: Vitamin C ubrzava sagorjevanje masnoća? Ovo su namirnice koje biste trebali jesti za gubitak kilogram! 

1/8

Špinat i banane: Banane, osobito ako su malo zelene, bogate su određenim škrobom koji daje osjećaj sitosti te otežava probavu. Zbog toga tijelo mora jače raditi da probavi jelo, a time se potiče izgaranje masnoće i smanjuje se masnoća na trbuhu. Banane su bogate i kalijem koji pomaže kod nadutosti. Dakle, smoothie od banana i špinata će te zasititi, ali i potaknuti izgaranje masnoća. 

Losos i češnjak: Losos je bogat izvor omega-3 masnih kiselina, bjelančevina koje izgrađuju mišiće te smanjuje upalne procese u tijelu. Što više mišića imaš, bolje funkcionira izmjena tvari. Kombiniraj lososa sa češnjakom – aktiviraju se enzimi u jetrima, potiče izmjena tvari te objavljuje rat dosadnom špeku na trbuhu. 

Nutricionist otkrio: Ovo su tri najgore namirnice koje možete pojesti! 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije