Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na brzinu

Za ove kocke od maka ne morate uključivati pećnicu - začas su gotove i prepune divnih aroma i okusa

Nikola Matić
05.01.2022.
u 07:04

Trend u prehrani poznat pod nazivom sirovojedstvo posljednjih je godina i u Hrvatskoj stekao brojne poklonike, a mi smo danas odlučili pripremiti ovaj ukusan kolač po receptu Mihaele Brijak Gutierrez, koja se u sirovu hranu zaljubila prije više od 10 godina i danas glasi za jednu od vodećih domaćih stručnjakinja na tom polju.

Kod sirove prehrane namirnice se obrađuju isključivo mehanički (rezanje, blendanje, miksanje) te se termički obrađuju na temperaturi do 45 stupnjeva. Tako se jede izvorna sirova hrana puna vitamina, minerala i vlakana, a enzimi koji su vrlo bitni za zdravlje našeg organizma ostaju netaknuti.

Foto: Nikola Matić

Kocke od maka

Za kocke:

1 šalica badema

1 šalica indijskih oraščića

1 šalica maka

2 šalice datulja (svježih, ako nemate svježe, onda suhe prije namočite na pola sata)

korica naranče

2 žlice kokosova ulja

Za glazuru:

5 žlica kakao-praha

3 žlice kokosova ulja

5 žlica agave

malo vode

Foto: Nikola Matić

Priprema:

Miksajte bademe i indijske oraščiće do brašna, dodajte sve ostale sastojke i sve dobro izmiksajte. Kalup za kolač obložite plastičnom folijom tako da vam poslije bude lakše izvaditi ga iz kalupa i izrezati na kocke. Glazuru dobro izmiješajte žlicom i prelijte preko kolača. Stavite u hladnjak na 2-3 sata. Poslužite rashlađeno.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije