Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mljac!

Volite čokladne slastice? Isprobajte viralni recept za ogromne Nutella palačinke!

Tik Tok
16.09.2023.
u 12:10

Savršen recept za ljubitelje čokoladnih slastica

Tko ne voli malo čokoladnog deserta s vremena na vrijeme? Ako ste u potrazi za nekim jednostavnim slatkim receptom, TikTok vam nudi recept za nevjerojatno ukusne Nutella palačinke. Viralne palačinke do sada su prikupile nevjerojatnih 74 milijuna pregleda i 7,5 milijuna lajkova. Evo kako ćete brzo i lako napraviti ovu ukusnu čokoladnu poslasticu, piše Metro.

Prvi korak je zamrzavanje Nutelle 30 minuta prije pečenja palačinki. Zamrzavanje Nutelle znači da je lakše s njom rukovati i nije toliko neuredno, moći ćete je zgrabiti rukama i staviti u sredinu Nutella palačinke bez ikakvih problema. Ako nemate vremena zamrznuti Nutellu prije kuhanja, to je u redu, samo bi mogla biti malo ljepljivija. 

VEZANI ČLANCI: 

Sastojci:

  • Dva jaja
  • 110 g granuliranog šećera
  • 250 ml punomasnog kravljeg mlijeka
  • Tri žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 270 g univerzalnog brašna
  • 30 g kakaovog praha
  • Dvije žličice praška za pecivo
  • 100 g Nutelle
@archersfood Nutella pancakes #nutella #pancakes #nutellapancakes #food #foodtok ♬ Say Yes To Heaven - Sped Up - Lana Del Rey

Priprema: Prvo razbijte i umutite dva jaja u zdjelu. Zatim u zdjelu uspite šećer dok mutite jaja kako biste bili sigurni da su dobro izmiješana. Ulijte ulje i mlijeko pa u smjesu dodajte prosijano brašno i prašak za pecivo. Sve to izmiješajte pjenjačom i ako vam se čini malo grudasto, slobodno miješajte dok ne postane glatko. Neljepljivu tavu stavite na laganu vatru i dodajte par kapi ulja. Kada je tava topla (ne prevruća) dodajte malo tijesta za palačinke, pokrijte tavu poklopcem i pecite jednu minutu na laganoj vatri. 

Nakon minute dodajte smrznutu Nutellu na vrh kuhanog tijesta. Zatim dodajte još jednu žlicu tijesta u tavu, samo da pokrije Nutellu i ponovno je poklopite poklopcem. Kada tijesto na vrhu počne dobivati mjehuriće, ali nije pečeno, vrijeme je da ga okrenete. Zatim provjerite je li palačinka s donje strane pečena i maknite je s vatre. Ponovite cijeli postupak s onoliko palačinki koliko će se napraviti od tijesta. Na kraju, slobodno pokapajte onoliko Nutelle koliko možete podnijeti na vrh.

Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije