Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osvježavajuće

Voćna žele torta: Ova će vas ljetna slastica podsjetiti na prošlost...

Facebook Momsdish
02.08.2021.
u 07:00

Kod ove je torte, kaže autorica recepta, izgled bitan, pa treba pripaziti na kontrast boja želea i voća.

Voćna žele torta osvježavajući je desert koji ćete pripremiti bez velikog napora, a kad je servirate vjerojatno nećete moći izbjeći prisjećanje na neke prošle dane.

Autorica recepta za ovu Jello tortu, osnivačica portala Momsdish Natalya Drozhzhin kaže da je prije 15-ak godina njena sestra na svako obiteljsko okupljanje donosila ovakav žele, a pojeo bi se prije bilo kakve druge slastice.

- Uvijek sam se pitala zašto je tako posebna ova torta, pa to je samo žele i voće, a onda sam ga odlučila i sama napraviti i 'navukla' se.

Kakvo sve voće može ići u Jello tortu?

Kod ove je torte, kaže Drozhzhin, izgled bitan, pa je važno paziti na kontrast boja želea i voća. Iako možete koristiti gotovo svako voće, dobro je prije ga odabrati da se slaže sa želeom (na primjer, ljubičasto grožđe i jagode izgledaju izvrsno u želeu od manga). 

Evo nekoliko prijedloga:

  • Mango
  • Borovnice, jagode, maline...
  • Jabuke
  • Komadi lubenice i dinje
  • Grožđe
  • Mandarine i naranče

Koliko prije dodavanja želea treba pripremiti voće?

Budući da prema receptu posudu treba napuniti voćem da ono ne potone ili ne ostane gore, nasjeckajte voće i složite ga u posudu, pa prelijte želeom i ostavite da se stegne dva sata u hladnjaku. 

Kako izvaditi kolač iz kalupa?

Da biste tortu izvadili iz kalupa, u veliku posudu ulijte vruću vodu i stavite kalup u nju. Pazite da metalno dno posude u posudi s vodom stoji tako da voda ne ide skroz do vrha želea. Čim se malo počne topiti sa svih strana, pokrijte kalup pladnjem za posluživanje i preokrenite ga. Ako je potrebno, nježno obrišite bočne stranice kolača kako biste uklonili višak tekućine.

Sastojci
200 g malina
1 kg jagoda
1 mango
1 naranča
1 kg zelenog grožđa
400 g ljubičastog grožđa
400 g želatine u prahu

Upute
Pripremite voće za tortu. Očistite i narežite na jednake komade. Napomena: želatina je najbolja s okusom manga ili ananasa i u kombinaciji ta dva okusa.

U kalup za pečenje torte stavite prvo maline, zatim jagode. Dodajte mango, naranču i zeleno grožđe, a završite stavljanjem ljubičastog grožđa.

Otopite žele u vrućoj vodi, slijedeći upute na kutiji ili vrećici. Ostavite da se smjesa dobro ohladi.

Polako ulijte smjesu po voću i protresite. Voće skroz prekrijte želeom. Ostavite u hladnjaku dok se potpuno ne stegne, otprilike dva sata. Kad tortu izvadite iz kalupa, vratite ju u hladnjak sve dok ne počnete s posluživanjem.

Majku zgrozila torta koju je naručila za svoju kćer (5): Oblik je bio vrlo neugodan

1/1

Kako pronaći najbolju lubenicu?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije