Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
berba 2014.

Vina Belje predstavila novu berbu graševine

Vina Belje
Foto: PR FOTO
1/2
02.07.2015.
u 11:57

Predstavljajući nova vina, glavni enolog ove tvrtke Marijan Knežević objasnio je da su ona plod stalnog rasta kvalitete, ali i dokaz snažne veze vinara i vinogradara

Vina Belje predstavila su u Akademiji vina u Zagrebu svoje nove adute hrvatskog i regionalnog vinskog tržišta – graševine berbe 2014. i selekciju odabranih vina koja će na tržište izaći ovog ljeta.

U posebnoj degustaciji graševina, enolozi Belja Marijan Knežević i Marijana Nedoklan, predstavili su tri tipa graševine iz berbe 2014. – Select, Premium i Goldberg te arhivsku graševinu berbe iz 2006. kao posebnost i izazov kušanja. Berba 2006. pokazala je potencijal odležavanja graševine, a graševine iz 2014. oduševile su svježinom i bogatstvom okusa.

Predstavljen je i prvi rose Vina Belje koji je ocijenjen kao idealno vino za nadolazeća uživanja u ljetu zbog izbalansiranih voćnih okusa svojstvenih cabernet sauvignona koji je baza ovom vinu.

Iz Goldberg zlatne selekcije vina enolozi su odabrali chardonnay, merlot i frankovku izvrsna vina koja na najbolji način predstavljaju hrvatsko Podunavlje, regiju u kojoj ova vina nastaju. Posebnost i iznimnost predstavljenih Vina Belje potvrđuju i brojne svjetske i domaće nagrade za kvalitetu osvojene u zadnjih nekoliko mjeseci.       

„Priznanja koja smo osvojili u inozemstvu sigurno će nam pomoći u poboljšanju izvoznih rezultata, koji su svake godine sve bolji, pa smo tako nedavno iskoračili na japansko i južnokorejsko tržište. Na domaćem tržištu Vina Belje su već potvrđeni brend,  među vodećim kontinentalnim vinarima. Nova graševina svojom će kvalitetom sigurno ojačati našu poziciju, dok s roseom namjeravamo steći i nove kupce koji vole svježa i lagana ljetna vina“, istaknula je Ljiljana Vajda Mlinaček, izvršna direktorica sektora marketinga i turizma iz Belja.  

Predstavljajući nova vina, glavni enolog ove tvrtke Marijan Knežević objasnio je da su ona plod stalnog rasta kvalitete, ali i dokaz snažne veze vinara i vinogradara koji zajednički stvaraju snažna, puna i nezaboravna vina. Posebna prednost graševine Vina

Belje je njezina univerzalnost, s obzirom da se odlično sljubljuje ne samo s kontinenalnim specijalitetima, nego s i morskom ribom i rakovima.

>>Najveći svjetski uspjeh: Graševina Vina Belje 'okićena' zlatnom medaljom!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije