Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MESO NA MENIJU

Veliki specijal Večernjaka o mesu i zdravoj, domaćoj prehrani

Meso na meniju
Foto: Damir Špehar/Pixsell
30.09.2019.
u 16:30

Raznolika prehrana koja sadrži crveno meso pravilan je odabir zaštite organizma.

Nakon ljeta koje je iza nas, godišnjih odmora i školskih praznika odrasli ulaze u radnu rutinu na poslu, dok se djeca i studenti pripremaju za nove ispite. Često vraćamo starim navikama uz nove obveze, a to često dovodi naš organizam do stresnih situacija. Upravo je stres s neredovitom i neuravnoteženom prehranom glavni razlog pada obrambene snage organizma te samim time postoji veći rizik „hvatanja“ prehlada i viroza, ali i razvoja sindroma kroničnog umora.

Na taj način naš imunitet slabi i osjećamo se iscrpljeni, dok je povratak organizma u stabilno stanje dugotrajnije i teže. Stoga je važno voditi računa o načinu prehrane, a upravo crveno meso sadrži sve nutrijente potrebne za jačanje obrambenog mehanizma.

Ujesen izbor sezonskog povrća sve je manji, međutim i ono što nam je dostupno, lako možemo kombinirati s mesom za ukusna jesenska jela. Jesen nam nudi obilje korjenastog povrća bogatih složenim šećerima i škrobom. Oni u kombinaciji s mesom daju nutritivno guste i koncentrirane obroke koji su našem organizmu potrebni u to doba godine.

U specijalu Meso na meniju otkrit ćemo vam male tajne o pripremi mesnih delicija.

Na jednom mjestu pronađite sve informacije koje vas zanimaju, ali i inspirirajte se o raznim jelima koje kombiniraju domaće povrće i meso.

Za sve one koji vole meso, ali nisu baš najsigurniji kod odlaska u omiljenu mesnicu, tu je vodič za kulinarske početnike i one koji se tako osjećaju. Između ostalog, obraditi ćemo teme kako odabrati pravi komad mesa za gulaš, odrezak, pečenje ili umak...

Meso je također jedna od najpopularnijih namirnica u našoj kuhinji, no mnogi ne znaju kako ga pripremiti. U ovom specijalu donosimo savjete kako pravilno odabrati savršeni komad mesa za određenu vrstu jela: pečenje, gulaš, saft ili toć, odrezak ili pečenje

Pratite specijal Večernjeg lista i doznajte baš sve o omiljenom mesu.

Udruga Baby beef okuplja oko 330 tovljača junadi što čini 90 posto sektora tovnog govedarstva. Članovi udruge uzgoje oko 120.000 junadi godišnje i ostvare više od milijardu kuna prihoda. Oko 50 posto proizvodnje izvozi se kroz prodaju žive stoke za zemlje Bliskog Istoka i putem prodaje mesa za Italiju.

Sadržaj omogućio Baby beef

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije