Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Netaknuta priroda

Upoznajte raj na zemlji – Galapagos

galapagos
Foto: screenshot/youtube
1/5
07.01.2014.
u 17:00

Pogledajte video i zakoračite nakratko na pješčane plaže Galapagosa.

Nedirnuta priroda otočja Galapagos privlači turiste koji svake godine dolaze u ovaj raj na zemlji i uživaju u različitim aktivnostima poput ronjenja, surfanja, istraživanja otoka... Galapagos predstavlja skup vulkanskih otoka u Tihom oceanu koji se nalazi uz ekvator, a otočje je nastalo kao posljedica vulkanske aktivnosti i stanište je mnogih neobičnih primjeraka flore i faune koji se ne nalaze nigdje drugdje na svijetu.

Goleme 200-kilogramske kornjače, morske iguane i morske lavove zasigurno ćete vidjeti u obilasku otočja na kojem živi oko 25 tisuća stanovnika na površini od 9000 četvornih metara. UNESCO je 1978. uvrstio Galapagos na svoju listu svjetske baštine, a morski rezervat Galapagos dobio je taj status 1998. godine. Najpoznatija osoba koja je kročila na ovo tlo zasigurno je Charles Darwin, po kojemu nosi ime i istraživački centar na otoku Santa Cruz.

Žitelji govore španjolskim jezikom, a najbolje vrijeme za posjet Galapagosu je vrijeme "suhe sezone" od lipnja do prosinca. Stručnjaci su posljednjih godina sve više zabrinuti zbog masovnog turizma te strahuju da će se uništiti ta donedavno nedirnuta priroda.

Pogledajte video i zakoračite nakratko na pješčane plaže Galapagosa.

>>Hoće li nakon ovoga Hrvatska doživjeti turistički boom?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije