Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stranci oduševljeni

Hoće li nakon ovoga Hrvatska doživjeti turistički boom?

Dubrovnik
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
1/6
03.01.2014.
u 20:28

Kao najvažniji razlog zbog kojeg bi ove godine turisti trebali doći u Hrvatsku navode činjenicu da je "još uvijek jedna od najjeftinijih destinacija u Europi"

Hrvatska se našla među 14 probranih destinacija "koje treba posjetiti u 2014. godini" prema izboru Business Insidera Australia.

Kao najvažniji razlog zbog kojeg bi ove godine turisti trebali doći u Hrvatsku navode činjenicu da je "još uvijek jedna od najjeftinijih destinacija u Europi", a posebno se to odnosi na razdoblje izvan najžešćih ljetnih turističkih mjeseci, srpnja i kolovoza.

"U posljednjih nekoliko godina Hrvatska privlači sve više i više turista, a sada kada je i službeno postala članica Europske unije može očekivati ozbiljan turistički boom", piše Business Insider te dodaje da turiste u Hrvatsku privlače poznate plaže, prekrasni pogledi na Jadransko more, povijesna arhitektura te mjesta koje je zaštitio UNESCO. Turistima preporučuju i našu poznatu mediteransku kuhinju i fina vina.

Business Insider je u ovom izboru mjesta koje treba posjetiti 2014. godine na prvo mjesto stavio Kubu, "nevjerojatno lijepu državu koja je ostala netaknuta od vanjskog svijeta", a iza nje se smjestio tajlandski Bangkok zbog, između ostalog, "nevjerojatno dobre hrane, hramova izgrađenih prije nekoliko stoljeća, noćnog života i restorana".

Portal vam za 2014. godinu još predlaže američki Portland, Island, Tel Aviv u Izraelu, Hong Kong, Bocvanu, Brazil (zbog Svjetskog nogometnog prvenstva), japanski Tokio, Veliki koraljni greben u Australiji, američki Austin, Nikaragvu i Berlin.

Komentara 22

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
22:33 03.01.2014.

Kakav crni golf, ako se ne moze zabraniti onda se takvo masovno unistavamje zemljista valja debelo oporezovati.

AS
asi2013
21:01 03.01.2014.

Ovo Vi udarate kontru, radi one Amerikanke koja prigovara radi skupoće i masovnog turizma Dubrovnika. Kako su novinari slično profesionalnim ljudima (htio sam reći nešto gore) rade po narudžbi. Dubrovnik guta masu ljudi po Stradunu, onda se penju na zidine,, oduševljavaju se pogledom na lijepi Jadran, pojedu sladoled i idu nazad u komfor krujzera. Da ne bude nešto više brine se udruga "Srđ je naš". Tate nemaju konkurenciju i svi su kao zadovoljni.

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
22:31 03.01.2014.

A u Bloombergu napisalo da zbog rezultata referenduma Hrvatska treba ocekivati pad posjeta ;-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije