Naslovnica Lifestyle Gourmet

U tri dana skupili početnih 5000 dolara za Choco bar u kojem će raditi osobe s invaliditetom

Čokolaterija Hedona i Udruga invalida Križevci u crowdfunding kampanji za opremanje budućega lokala u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci. Preko platforme Indiegogo brzo postigli cilj, idu dalje
28. travnja 2017. u 10:11 0 komentara 185 prikaza
Foto: Marijan Sušenje/PIXSELL

Ivana, Martina, Natalija, Zdravka, Josip i Miljenko osobe su s invaliditetom, a bave se slatkim poslom – rade u tvornici čokolade Hedona u Križevcima.

U tom socijalnom poduzeću, koje je Udruga invalida Križevci osnovala 2013. s ciljem zapošljavanja i lakše integracije svojih članova, dnevno ručno izrade po 1000 pralina i čokolada originalne recepture, koje već prepoznaju sladokusci u cijeloj zemlji. Sad su i pred ostvarenjem novog zadatka: otvorenja Choco bara i zapošljavanja još kolega.

hedona čokolaterija CROWDFUNDING KAMPANJA Podržite otvaranje Choco Bara i novih radnih mjesta za osobe s invaliditetom

Udruga i čokolaterija s građanskom inicijativom Volim Križevce ovoga su tjedna na platformi Indiegogo pokrenule grupnu crowdfunding kampanju prikupljanja novca za opremanje šanka, kupnju pećnice i točionika za vruću čokoladu u lokalu u Razvojnom centru i tehnološkom parku u okviru bivše vojarne.

Ministrica Nada Murganić Vlada Usvojena nacionalna strategija izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom do 2020.

U prva tri dana prikupili su već više od potrebnih početnih 5000 dolara, a kako kampanja traje još 17 dana, cilj je ostvariv pa planiraju i dići iznos za nabavu druge opreme. Choco bar bi se mogao otvoriti već na jesen i zaposliti još pet ljudi.

1 / 6


– Malo nas je zateklo, odaziv je odličan, vrlo smo zahvalni svima na donaciji, želimo da bar bude mjesto uvažavanja različitosti koje će okupljati sve ljubitelje čokolade. Želimo i otvoriti nova radna mjesta i biti pozitivan primjer – kaže prokuristica Hedone Đurđica Božić, jedna od troje zaposlenika koji nisu osobe s invaliditetom. Projekt Choco bara i uređenja prodajnog kioska vrijedi 700.000 kuna, a novi pogon još pet milijuna kuna, za što u udruzi računaju i na novac iz fondova EU. Sportske igre mladih Upaljen plamen Turneja radosti Sportskih igara mladih stigla u Križevce
– Preseljenje proizvodnog pogona čokolaterije u veći prostor od 600-tinjak kvadrata omogućilo bi i povećanje kapaciteta i proširenje asortimana, a zaposlilo bi se još desetak ljudi – kaže predsjednik Petar Gatarić.
VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.