Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ugostiteljski objekt Panova, Stubalj 311, Bilice

U jednom danu ispekli 48 kg ribe, a ondje je jeo i Mišo

Bilice: Turistička patrola
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
19.07.2022.
u 08:05

Ložeći vatru ispod gradela na kojima nam je ispekao friško ulovljenog brancina, Panova mlađi govori kako je jednom u danu bio ispekao čak 48 kilograma ribe, što je njegov apsolutni rekord.

Gost je uvijek u pravu – tako već pola stoljeća misli i radi Velimir Mikulandra, kojeg u njegovim Bilicama svi znaju po nadimku Panova, kako su zvali i njegova oca. Uostalom, po tom je nadimku gostionica Mikulandrinih i dobila ime. Nekoć iznimno popularno mjesto kamo nema tko nije došao dobro jesti, piti i pjevati, poput Miše Kovača, Đanija Maršana, braće Ivčić, našega fotoreportera Duška Jaramaza... danas više živi u sjećanju stare garde nego što se turistima dade protegnuti noge tristotinjak metara od obale. I to je šteta jer hrana je ovdje uistinu izvrsna, u što smo se i sami imali prilike uvjeriti.

03.07.2022.,Bilice-Turisticka patrola,Bilice.Restoran Vidrovaca,poznato po odlicnoj hrani,morskim specijalitetima. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ložeći vatru ispod gradela na kojima nam je ispekao friško ulovljenog brancina, Panova mlađi govori kako je jednom u danu bio ispekao čak 48 kilograma ribe, što je njegov apsolutni rekord. On i kolega Jaramaz zatim se prisjećaju starih dana. Pokojni je vlasnik radio uistinu od jutra do sutra, bacajući ključ s terase u pola tri ujutro gostima koji bi naišli. Često je znao ostaviti ključ kako bi se gosti sami poslužili, a platili bi na odlasku:

– Ćaća bi mi zna reć da mučim, da je više novca ostalo neg' da smo nas dva radili u gostioni. Stvarno su svi dolazili k nama, i pivači i generali, jedino ćaća nije tija '91. primit' Franju Tuđmana, i to zbog njegove komunističke prošlosti. Tuđman mu nije zamirija, već je reka da će se jednom vratit, al eto, nije nikad. I još da rečem da se u nas niko nikad nije potuka, niti je na piru ili banketu bilo salmonele – govori Panova mlađi dok nam na prostranoj terasi nad koju se nadvila stara loza poslužuje večeru u obiteljskom restoranu na čijem su meniju riblja i mesna jela pripremljena na jednostavan i ukusan način.

Izbor i kvaliteta jela (do 50 bodova) 46

Izbor i ponuda pića (do 15 bodova) 13

Usluga i ljubaznost (do 10 bodova) 10

Dojmovi i prostor (do 20 bodova) 20

Ukupnost ponude (do 5 bodova)  4

Ukupno  93               

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?