Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'1000 dana proljeća'

Hrvat za 1.000 dana i 1.000 eura obišao svijet - otkrio što je naučio

Foto: Anto Magzan/Pixsell
23.06.2014.
u 11:17

O njegovim dogodovštinama pišu i srpski portali budući da je putovanje započeo u Beogradu

Hrvatski putnik, putopisac, večernjakov bloger i nesuđeni osvajač „najboljeg posla na svijetu“ Tomislav Perko, nedavno je predstavio svoj putopis „1000 dana proljeća“ u kojoj je opisao svoje doživljaje s tri godine dugog putovanja tijekom kojeg je obišao gotovo cijelu zemaljsku kuglu.

O njegovim dogodovštinama pišu i srpski portali budući da je putovanje započeo u Beogradu.

- Kad sam krenuo, svi su mi rekli: “Ma gdje ćeš tamo, znaš kakvi su Srbi?” A odlično sam se proveo u Beogradu. Bio sam tri dana. Stopirao sam čovjeka koji je imao zalijepljenu sliku Ratka Mladića na retrovizoru, pitao sam se da li da mu kažem da sam Tomislav iz Zagreba? Naravno, nije bilo nikakvih problema. Kad sam došao na jug Srbije, rekli su mi: “Ma gdje ćeš u Bugarsku, znaš kakvi su oni.” I opet, odlično sam se proveo, upoznao super ljude. Kad sam njima rekao da idem u Tursku, ponovo ista priča: “Pa gdje ćeš tamo, znaš kakvi su oni?” A istina je da putovanja razbijaju sve stereotipe i da svuda ima divnih, ljubaznih ljudi i nigdje nisam imao problema - priča Perko koji je na put oko svijeta ponio 1000 eura.

>> Zbog putovanja i avanture odbio posao brokera

>> Hrvatski putopisac nakon 5 godina putovanja odlučio odati svoje tajne

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije