Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Tajna za savršenu pizzu nije u sastojcima već u jednom triku u pripremi

Saznajte kako ispeći dobru pizzu i kod kuće.
08. veljače 2020. u 23:12 1 komentara 6916 prikaza
Foto: Shutterstock

Ako se pitate u čemu je tajna da pizza i kod kuće uvijek ispadne savršena, morate znati da nije riječ o sastojcima. Njih ćete birati po svom osobnom ukusu.

LCHF kuharica Pizza može biti i s podlogom od bademova brašna, tikvica, tune...

Mnogi misle o tome što će staviti na pizzu - mozzarellu, povrće, dimljenu šunku, kulen i slično, no pritom zaboravljaju na tijesto.

Stručnjaci tvrde kako je riječ o "termodinamici", odnosno, temperaturi pečenja. Pizze se u restoranima i pizzerijama peku u krušnim pećima na temperaturi od 329 stupnjeva i vrućina se raspoređuje ravnomjerno.

Ako nemate krušnu peć, odnosno, pizzu pečete u svojoj kuhinju s plinskom ili električnom pećnicom, tada biste je trebali zagrijati na 230 stupnjeva i tada staviti pizzu unutra.

Imajte na umu da je pečete nekoliko minuta dulje ako ste na tijesto stavili povrće koje može "pustiti" vodu.

Pizza najbolji motivator Pizza podiže produktivnost na poslu Pizza gastropriča Nije to samo pizza sa sirom, evo što sadrži prava Margherita
EU fondovi Bjelovar
PRIJAVITE SE
Konferencija o atraktivnim mjerama za razvoj poduzetništva
Skipper4you.com
MIRNO MORE
Znate li da se kod nas školuju skiperi koje cijene svugdje u svijetu
  • Avatar Germilenka
    Germilenka:

    Znaš li gdje mogu naći ženu za jednu noć? Idite na -- BredHot.com