Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razotkrivanje tajni

Svjetska eno i gastro elita na Zagreb Wine Gourmet Weekendu

duck
The Fat Duck
10.04.2012.
u 16:44

Panel na kojem će se tražiti mjesto više jest onaj Dimitriosa Leivadasa, menadžera iz The Fat Ducka, koji će održati paralelnu Twitter-degustaciju probranih vina s vinskim stručnjacima koji će se uključiti iz SAD-a i domaćim ekspertima

 Na Zagreb Wine Gourmet Weekendu, festivalu vina i gastronomije koji će se održati od 13. do 15. travnja u prostorima Gliptoteke HAZU i Centra Kaptol, uz panel s restoran-menadžerom jednog od najboljih restorana na svijetu, The Fat Ducka, održat će se i brojne zanimljive panel-rasprave. Zamišljene su kao okupljanja, mjesta za predah od užurbane izlagačke atmosfere, ali i prigoda da se štošta nauči od svjetskih autoriteta.

A teme se kreću od edukativnih, poput panela o sve značajnijoj ulozi specijaliziranih medija u vinskom biznisu i eno-gastro turizmu te panela o nacionalnom brendiranju i ulozi nacionalnih vinskih udruženja, do vrlo konkretnih, primjerice, na panelu na kojem će govornici otkriti što treba napraviti kako bi unaprijedili uslugu u turizmu te koja je dobitna taktika za uspješan nastup na ogromnim tržištima u nastajanju poput Rusije, Kine, Brazila i Indije te imaju li ikakve šanse naši vinari na tim tržištima.

Domaćini  Zagreb Wine Gourmet Weekenda okupili su ponajbolje sugovornike. Tako su govornici na panelu o eno i gastro medijima Sarah Kemp, direktorica Decantera, najcjenjenijeg vinskog časopisa na svijetu, zatim Agnes Nemeth, poznata mađarska vinska urednica i organizatorica regionalnog sajma Vince, te Damir Fabijanić, urednik eminentnog domaćeg časopisa Iće i piće.

O brendiranju i značaju vinskih udruga na vinskoj karti svijeta govorit će svjetski poznati vinski promotori i stručnjaci za brendiranje i marketing vina poput Tonyja Hodgesa i Sophie Jump, samostalni vinski konzultanti koji iza sebe imaju čitav niz velikih i uspješnih klijenata, ali i Lynne Sherriff, prva žena ekskluzivne udruge Institute of Masters of Wine koja okuplja svega 300-tinjak ljudi u svijetu koji se mogu pohvaliti s najprestižnijom titulom među vinskim znalcima - Master of Wine.

Paneli na kojima će se tražiti mjesto više jesu onaj koji će voditi Dimitrios Leivadas, menadžer iz The Fat Ducka, koji će održati paralelnu Twitter-degustaciju probranih vina s poznatim vinskim stručnjacima svjetskog glasa koji će se uključiti  izravno iz SAD-a i domaćim vinskim ekspertima koji će biti gosti panela, što će biti  multimedijalno, ali i interaktivno iskustvo s obzirom na to da će svi moći u realnom vremenu događaj komentirati na svojim računalima i pametnim telefonima.

– Posebna nam je čast što smo na panelu o kultnom Pariškom kušanju održanom 1976. godine, poznatom po tome što su kalifornijska vina kvalitetom po prvi puta porazila do tada neprikosnovenu francusku konkurenciju okupili osobnog svjedoka tog događaja, Georgea Tabera, poznatog novinara Timea koji je o cijelom događaju napisao i knjigu koja je prevedena na hrvatski jezik u izdanju Školske knjige i koju će sam autor potpisivati nakon panela - najavljuju organizatori Zagreb Wine Gourmet Weekenda  Digitel grupa .

Na panelu će sudjelovati i dva nasljednika kalifornijskih vinara koji su svojim vinima trijumfirali usred Pariza - Ivo Jeramaz, nećak kultnog Mikea Grgicha koji je u SAD došao iz Hrvatske i tamo uspio podići Grgich Hills, jednu od najpoznatijih svjetskih vinarija, te David Gates iz kultne kalifornijske vinarije Ridge. Panel otkriva, mogli bismo reći, osnovnu nit vodilju festivala, a to je desetogodišnjica otkrića kako svjetski poznata sorta zinfandel zapravo potiče od hrvatske sorte, crljenka kaštelanskog. Na promociji te rodbinske veze najviše je napravio upravo Mike Grgich.

Komentara 1

DR
drug
19:24 10.04.2012.

Jako interesantno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije