Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije svejedno

Sve u svoje vrijeme... Kada je najbolje piti mlijeko, zeleni čaj, sok od ananasa?

Zeleni čaj
Foto: Thinkstock
29.05.2014.
u 18:00

Mliejko treba piti ujutro, a ovaj zaključak baziran je na rezultatima istraživanja u kojima je utvrđeno da osobe koje piju mlijeko ujutro konzumiraju manju količinu hrane za ručak.

S obzirom da je našem tijelu potrebno dovoljno tekućine, dobro je znati kada je najbolje piti određena određena pića. Evo zašto nije svejedno...

Obrano mlijeko

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Kada? Uz doručak. Zašto? Olakšava kontrolu apetita, tvrde australski znanstvenici. Ovaj zaključak baziran je na rezultatima istraživanja u kojima je utvrđeno da osobe koje piju mlijeko ujutro konzumiraju manju količinu hrane za ručak.

Voda

Kada? Svakih sat vremena Zašto? Iako sve vrste tekućina doprinose ispunjavanju dnevnog optimuma (osam čaša), voda je, ipak, najbolji izbor.

Sok od ananasa

Foto: Frank May/DPA/PIXSELL

Foto: Frank May/DPA/Pixsell

Kada? Prije večere. Zašto? Ovo voće je bogato bromelinom – enzimom koji dokazano pospješuje proces probave. Razumljivo, najbolji izbor je sok od svježeg voća, jer sadrži samo prirodan šećer.

Zeleni čaj

Kada? Sredinom poslijepodneva. Zašto? Istraživanja pokazuju da sadrži dovoljno kofeina da održi visoki udio energije, ali sadrži i visoke doze katehina, tvari koja štiti od srčanih oboljenja i raka.

>>Je li narančin sok gori od gaziranih pića?

>>Ako imate problema s koncentracijom, možda je u ovome problem

Komentara 1

PO
popusti1000
09:26 30.05.2014.

Pozdrav. Hladno prešano bučino ulje može se usporediti s maslinovim uljem. Riječ je o iznimno zdravoj namirnici koja ima pozitivne učinke na zdravlje, ali i na njegu lica i tijela. Više o tome na stranici toppopusti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije