Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobajte

Što kažete na kuhanu rakiju, umjesto vina? Imamo super recept - iz Slavonije!

Shutterstock
28.12.2021.
u 09:24

Još jedan zimski napitak koji vrijedi probati.

Kuhano vino, pa kuhani gin, švedski Glogg... Navedene zimske napitke ispijalo se cijeli prosinac, posebno posljednjih nekoliko dana, pa je vrijeme za nešto novo. 

Ako planirate napraviti doček kod sebe doma, ili idete nekome u goste, idealno je vrijeme da isprobate još jedno kuhano alkoholno piće - rakiju!

Domaći recept pronašli smo na Facebook stranici Moj mali dio Slavonije, a sve što vam je potrebno za 4 šalice je 2 velike žlice šećera i otprilike 2-2.5 dcl rakije po izboru.

Trebamo li prati zube prije ili poslije kave? Stručnjaci imaju odgovor!

 

U jednu malu posudu dodajte šećer i topite ga na laganoj vatri do svijetlo smeđe boje. Maknite posudu s vatre i polako dodajte rakiju, a zatim sve vratite na laganu vatru i čekajte da rakija prokuha.

Ugasite vatru, a posudi približite upaljenu šibicu i zapalite kuhanu rakiju - tako će izgorjeti alkoholna para i rakija će biti ukusnija. Nakon 2-3 sekundi poklopite posudu da se ugasi plamen, a cijeli postupak ponovite 2-3 puta.

Ako želite dodatne arome, možete u topljeni šećer ubaciti klinčić, anis, naranču, mandarinu...

Vino za srce, a šampanjac za mozak? Doznajte zašto su dobra ova alkoholna pića

1/6
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije