Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oprezno!

Solarij utrostručuje rizik od dobivanja malignih stanica

solarij (1)
Thinkstock
17.06.2013.
u 11:16

Koža je nakon solarija gruba i ubrzano je stvaranje bora, a lažan ten i ubrzava stvaranje malignih stanica

Ne možete bez solarija i sunčanje u salonima sastavni vam je dio priprema za sunce? Možda će vas ovi podaci nagnati na razmišljanje. Britanski znanstvenici tvrde kako se u zadnja tri desetljeća broj oboljelih od malignog melanoma utrostručio među osobama u dobi od 15 do 34 godine, prenosi Daily Mail.

Zbog toga je nedavno pokrenuta kampanja \"R UV Ugly\" diljem shopping centara kako bi se podigla svijest o štetnosti ultraljubičastog zračenja u salonima za tamnjenje.

Znanstvenici su konstruirali prijenosni skener koji prikazuje oku nevidljiva oštećenja na koži nastala sunčanjem. Korištenje solarija kožu čini grubom, a pospješuje se i nastajanje prijevremenih bora.

Mnogi su svjesni da UV zrake iz solarija i pretjerana izloženost suncu mogu oštetiti DNA kože te tako povećati rizik od raka kože, no solarija se ne odriču...

- Izbjegavanje solarija moglo bi vam uistinu spasiti živote i zato smo htjeli naglasiti koliko stvaranje lažnog tena može povećati šanse dobivanja raka kože - kažu istraživači.

 

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije