Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Sjajna vijest za sve vegetarijance: Burger King uvodi hamburger na biljnoj bazi

Novi hamburger rezultat je partnerstva s tvrtkom Impossible Foods, koja će opskrbljivati ​​pljeskavicama napravljenim od heme, te proteina koji se uzgaja iz korijena soje, a koji oponaša teksturu mesa
03. travnja 2019. u 14:45 2 komentara 246 prikaza
burger king
Foto: Shutterestock

Izgleda da meso na biljnoj bazi postaje novim mainstreamom. Naime, od 1. travnja, Burger King prodaje novu vrstu burgera koji uopće neće sadržavati govedinu na koju smo naviknuli. Novi hamburger rezultat je partnerstva s tvrtkom Impossible Foods, koja će opskrbljivati ​​pljeskavicama napravljenim od heme, te proteina koji se uzgaja iz korijena soje, a koji oponaša teksturu mesa, prenosi Vox.

Hamburger U IME CARA Nije prvoaprilska šala. U Japanu od danas možete pojesti hamburger od 800 eura

Ovo je velika stvar za one koji žele zamijeniti stvarno meso određenom alternativom zbog vlastitih uvjerenja. Ova bi odluka mogla pomoći u spašavanju stotina tisuća životinja od patnje na tvorničkim farmama, a isto tako bi mogla pomoći u borbi protiv globalnog zatopljenja.

Slatko, slano? Osjetite li ponekad nekontroliranu želju za nekom hranom? Evo što to govori o vašem tijelu

Također može pomoći i u borbi protiv drugih problema kao što je otpornost na antibiotike. Burger King daje Impossible Burgeru 'probni rok' u 59 restorana na području St. Louisa, a ukoliko prođe dobro, ovaj lanac brze prehrane će proizvod učiniti dostupnim u svih 7.200 poslovnica širom SAD-a.

>>Svjetski dan sendviča

Tokio: Vaterpolo, Hrvatska - Srbija
REAKCIJE SUSJEDA
Pogledajte što pišu srpski mediji nakon poraza od Hrvatske i kako su prihvatili naš trijumf
d
OBLJETNICA
DignetSoftware proslavio jedanaest godina uspješnog rada