Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Turistička patrola

Salata koja se ne propušta: 'Samo hobotnica, pome, kapula i kapari'

Ovaj se restoran s jelima od ribe, mesa, raznim dalmatinskim specijalitetima te obrocima za vegetarijance nalazi u centru Gradca i njegovo je poslovanje već tri desetljeća tradicija obitelji Radić.
17. kolovoza 2020. u 17:07 1 komentara 5949 prikaza
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

U malome mjestu sjesti u “Naše malo misto” i s terase na obali gledati u lučicu i barke koje se ljuljuškaju, a među kojima je i ona čije ime “Ča te briga” govori ono što mnogi misle –  e tako se već može.

Restoran Lanterna Morski ravioli punjeni su kozicama na kojima se ne štedi

Ovaj se restoran s jelima od ribe, mesa, raznim dalmatinskim specijalitetima te obrocima za vegetarijance nalazi u centru Gradca i njegovo je poslovanje već tri desetljeća tradicija obitelji Radić. Mladi konobar preporučuje nam salatu od hobotnice (75 kuna) u kojoj su “samo hobotnice, pome, kapula i kapari”. I, naravno, maslinovo ulje. Jednako stoji i ukusna tjestenina s plodovima mora, a desert – semifreddo s krokantom i šumskim voćem – 30 kuna.

U ovoj se konobi uvijek spravljaju svježe namirnice, povrće je domaće, baš kao i kruh pa stoga i nije čudo što je “Naše malo misto” jedan od tri-četiri restorana, koliko će ih vam u Gradcu preporučiti da vrijedi posjetiti. Unutrašnji dio konobe lijepo je uređen, o vanjskomu – prvi red do mora – ne treba odveć pričati.

Hrana je u konobi fina, a koliko smo pojeli, piše na barci...

Ocjena

Izbor i kvaliteta jela (do 50 bodova) 48

Izbor i ponuda pića (do 15 bodova) 13

Posluga i ljubaznost (do 10 bodova) 10

Dojmovi i prostor (do 20 bodova) 19

Ukupnost ponude (do 5 bodova): 4

ukupno 94

intimna ispovijest
Sin popularnog ex-YU glazbenika: 'Tata je od prvih tantijema kupio Porsche, a sada meni ne želi pomoći u karijeri'
RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima