Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Regija Villach - čarobna regija u srcu Koruške

Regija Villach
13.11.2009.
u 14:45

Zimska priča u regiji Villach nudi tri skijališta – Gerlitzen koji skijašku sezonu otvara 27.11.2009. te Verditz i Dreiländereck na kojima skijaška sezona započinje 8.12.2009., što naravno ovisi i o snježnim padalinama.

Dinamična i slikovita koruška regija Villach stoji na raskršću Austrije s Italijom, koja je odavdje udaljena 14,5 km, i Slovenijom udaljenom 11 km. Okružena Alpama koje zimi ‘služe’ za aktivnosti na snijegu, a u toplijim mjesecima za trekking, te bajkovitim jezerima koja ljeti vrve kupačima, dok zimi na njima može čak i klizati, Villach teško može razočarati i najizbirljivijeg gosta. Središte regije je grad Villach koji obuhvaća oko 135 km? pa se je po njemu vrlo jednostavno kretati pješice.

Zaboravite na auto jer je gotovo nemoguće pronaći parkirališno mjesto, a poželite li se voziti taksijem naći ćete ga u blizini željezničke postaje te u centru grada. Ovaj stari grad vrvi renesansnim stilom gradnje i upravo je ono što traže šetači zainteresirani za kulturu, a također je i omiljeno obiteljsko odredište.

Dođete li ovdje u vrijeme Božićnog sajma ili u vrijeme poznatog maskenbala, gradska će vas atmosfera jednostavno oduševiti! Prilikom boravka u Villachu nikako ne propustite obilazak okolnih jezera Ossiacher See, Faaker See, Vassacher See, St. Leonharder See, Magdalensee, Silbersee, kao ni šetnju rezervatom prirode Dobratsch. Kvalitetnu partiju golfa moguće je odigrati na terenima Alpe Adria Golf, golf-igralištu s 19 rupa koje krasi predivan pogled na okolne Alpe, a koje se nalazi samo desetak minuta vožnje od Villacha, u Finkensteinu.

Želite li se pak penjati po najboljim prirodnim stijenama u Austriji, krenite prema Kanzianibergu, udaljenom 15 minuta vožnje od Villacha. Dolazite li ovdje u ljetnim mjesecima, nikako ne propustite veliki godišnji festival tradicije i običaja Villacher Kirchtag koji se obično održava prvi tjedan kolovoza i okupi oko 50.000 turista te Jazz festival koji se održava sredinom srpnja.

Želite li se pak kupati i sunčati, ne propustite predivne plaže na obali jezera Faaker See, za čiju vodu kažu da je toliko čista da ju je moguće i piti.

Putem kulture i avanturizma
Muzej antiknih vozila i Muzej grada.
Dvorac Landskron smješten na visini od 676 m i u njegovu se restoranu svaki utorak održava srednjovjekovna večer.

Muzej lutkarske umjetnosti – porculanske, vinilne te drvene lutke izrađene rukama poznatih umjetnika oduševit će ne samo djecu!

Crkva sv. Jakoba sa svojim impresivnim zvonikom visokim 94 m jednostavno plijeni pažnju. Posjetioci se mogu popeti do vrha, od kojeg dijeli samo 239 stuba, te uživati u izvanrednom pogledu na grad.

Alpska cesta koja u duljini od 16 km vodi do planinskog dijela Dobratsch i završava na visini oko 1732 m. Izvrsna prilika za pješačenje kroz očuvan krajolik. Oni koji požele i malo planinarenja mogu nastaviti dalje do vrha planine Dobratsch i visine od 2167 m.

Putni savjeti

● SKIJANJE Za skijaše osrednjeg znanja i početnike, 25 km staza za brži spust, 44 km laganih staza, 8 liftova

● DOLAZAK Udaljenost od Zagreba 228 km, od toga 196 km autocesta (pravac: Zagreb – Ljubljana – Karavanke – Villach)

● GDJE SE ZABAVITI Turmstüberl, Anton Tuder Straße 2 – mali pub omiljen među lokalnim stanovništvom, Tostenwirt, Lederergasse 25 – svakako posjetite ako želite isprobati domaće pivo Malzbier. Soho Bar, Freihausgasse 13, koktel bar Stern, Kaiser Josef Platz 5 – koktel bar i restoran

Gdje odsjesti
● Jugendherberge Villach
Hostel, ulica Dinzlweg 34, desetak minuta pješice do centra grada, cijena smještaja po osobi od 17 eura
●Pansion Egger
Ulica St. Martinerstrasse 19, desetak minuta pješice do centra grada, jednokrevetna soba od 18 eura.
●Romantik Hotel Post
Hauptplatz 26, jedan od boljih hotela u samom središtu grada, sagrađen u 16. st., dvokrevetna soba od 80 do 140 eura.

Restorani
● Cage Paragraf – Peraustrasse 18 – jeftiniji meni oko 5,5 eura u vrijeme ručka
● Brauhof Villach – Bahnhofsstrasse 8 i Genottenhöhe, Genottehöhe Straße 40 – poslužuju tradicionalnu korušku hranu
● Dobner – Dobrovastrasse 3, jedna od boljih pizzerija u Koruškoj, u kojoj se poslužuju i drugi talijanski specijaliteti
●Trastevere – Widmanngasse 30, poslužuje riblje specijalitete

Ključne riječi

Komentara 1

SO
Somelier
15:29 13.11.2009.

\"Regija Villach - čarobna regija u srcu Koruške\" Ima najbolje banke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije