Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gastrofestival

Purgeri poludjeli za crvenim, crnim i zelenim burgerima

16.09.2016., Zagreb - Na Strossmayerovom trgu poceo je prvi festival posvecen burgeru, Zagreb Burger festival. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
17.09.2016.
u 17:39

Peciva su obojana ciklom, sipinim crnilom i špinatom. A narudžba se čeka 20-ak minuta

Još do kraja sljedećeg vikenda Zagrepčani na Strossmayerovu trgu mogu uživati u ponajboljim burgerima koji se u metropoli mogu pojesti. RougeMarin, Submarine BBQ, Boys Burger Bar BBBB, Plac Kitchen & Grill, Brko & Brko, My Burger u izvedbi Branka Ognjenovića, Maredo Grill, ChevapRolls nude daleko više od dobre pljeskavice i ukusnog peciva, njihovi su burgeri – doživljaj. Pogotovo su traženi oni s pecivima u boji.

– Naručite ako ste spremni čekati, imamo već 15 narudžbi – rekli su nam jučer oko 14 sati, kada počinje festival, u Plac Kitchen & Grillu. Doista, najveći je interes za obojene burgere, crnim sa sipinim crnilom, zelenim sa špinatom i crvenim s ciklom. Kod kućice My Burger dočekao nas je poznati hrvatski chef Branko Ognjenović, koji nas je podsjetio i na 80-e, kada je bio poznat po – majburgeru.

– Sve brže se živi, vanjski trendovi stižu i do nas, a čini mi se da je i sve manje obiteljskih ručkova. Sve ćete češće vidjeti ovakve prizore gdje je cijela obitelj ili na hamburgeru ili negdje na roštilju, čemu smo se nekada čudili gledajući isti prizor u stranim zemljama – kazao je Ognjenović. I kod njega su popularni crveni burgeri, pri čemu im cikla, doznajemo, daje i neke ljekovite osobine.

Zagrepčane je zahvatila kultura burgera, znaju što žele i znaju prepoznati što valja.

– Idu ponajviše Texas i French, pri čemu je Texas pikantniji, a French puniji, s topljenim sirom Camembertom. Znači, traži se nešto neobičnije, drukčije, ne klasično – kažee Matija Nikolić iz Brko & Brko.

Nikola Lekić, organizator prvog zagrebačkog burgerfestivala, zadovoljan je prvim danom.

– Moram priznati da je i mene malo iznenadio posjet, no očito je da se burger izdigao iznad jela s nogu te novim okusima pronašao vjernu publiku. Osim toga, uspjeli smo sastaviti i dobar glazbeni program koji je dodatno zainteresirao publiku. Naša je procjena da je prvi dan festival posjetilo 10.000 ljudi – kazao je Lekić. 

>>Hrana zavladala gradom, kušajte kotthu, domaću pitu, poffertjes... 

Komentara 1

DO
dommar36
01:04 18.09.2016.

gluposti.sto.jos sve nece izmislit?! ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije