Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Medijski pokrovitelj vecernji.hr

Prvi Reumatlon – utrka protiv reume u subotu u Šibeniku

Reumatlon
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/2
23.10.2014.
u 16:14

Zajednički će trčati oboljeli od reumatskih bolesti, liječnici, medicinske sestre i tehničari te fizioterapeuti.

Reumatlon, prva utrka protiv reume, u organizaciji Hrvatskog reumatološkog društva održat će se u subotu u Šibeniku.

Zajednički će trčati oboljeli od reumatskih bolesti, liječnici, medicinske sestre i tehničari te fizioterapeuti.

-Utrka Reumatlon je akcija organizirana s ciljem podizanja svijesti o reumatskim bolestima kao jednom od najvećih javnozdravstvenih problema današnjice, njihovoj prevenciji i liječenju te tjelesnoj aktivnosti kao sastavnom dijelu terapije i najboljem načinu očuvanja dobrog zdravlja - istaknuli su na konferenciji za novinare organizatori, dr. Miroslav Mayer i dr. Đurđica Babić-Naglić.

Reumatlonom se želi podići svijest o nužnosti kretanja, odnosno tjelesnih aktivnosti. Ako tijelu oduzmemo osnovnu funkciju, a to je kretanje, ono postaje slabo i sklono bolestima, a isto tako, fizička aktivnost može ublažiti simptome reumatskih bolesti i sastavni je dio liječenja.

Inače, kod reumatskih bolesti dolazi do oštećenja zglobnih struktura i ograničene funkcije zglobova. Reumatlon se održava u sklopu XVI. godišnjeg kongresa Hrvatskog reumatološkog društva u hotelu Solaris, a utrka, koja će se trčati 1, odnosno 5 kilometara, započinje u 13 sati. Očekuje se sudjelovanje dvjestotinjak trkača. Medijski pokrovitelji utrke, među ostalima je i portal vecernji.hr.

>> Reumatlon - utrka s ciljem podizanja svijesti o reumi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije