Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u slast!

Proslavite Svjetski dan cheesecakea uz ovaj fantastični recept

Cheesecake
Foto: PR FOTO
30.07.2019.
u 07:00

Najskuplji pak, ako poželite, možete kupiti u New Yorku kod slastičara Rafaela Ronce i to za nezamislivih 4.592 američkih dolara koji se vrtoglavo penju zbog vrhunskih sastojaka poput bijelog tartufa, 200 godina starog konjaka, vanilije s Madagaskara i listića zlata kojima je posuta.

Volite li slatko i kremasto, a uz sve to volite i sir, onda je za vas idealna slastica cheesecake, delicija koja 30. srpnja u svijetu slavi svoj dan.

Cheesecake je omiljeni kolač u svako doba godine, a posebno za ljetne dane jer njegova kremasta struktura pruža osvježenje i dozu sočnosti. Za pripremu klasičnog cheesecakea potrebno je svega nekoliko sastojaka – kremasti sir, keksi, margarin i jaja. Svi ostali dodatci stvar su mašte.

Cheesecake je lagan i može se kombinirati s voćem, čokoladom, ali i s plavim sirom ili ljutim papričicama – za one najhrabrije.

Foto: Thinkstock

Možete ga, ali i ne morate peći, ovisno o receptu koji vam je dopao pod ruke, a oni su se mijenjali kroz stoljeća i od kontinenta do kontinenta. Cheesecake je, naime, jedan od najstarijih kolača koji vuče korijene još iz stare Grčke. Vjeruje se da se u povijesti kolač sa sirom služio sportašima tijekom prvih Olimpijskih igara 776. godine prije Krista.

Kasnije su ga preuzeli Rimljani, umjesto kvasca ubacili razmućena jaja i usavršili recept. Ime su mu dali Englezi u 15. stoljeću, a moderna verzija cheesecakea slavu duguje Williamu Lawrenecu iz Chestera u New Yorku koji je krajem 19. stoljeća razvio kremasti sir koji je danas neizbježan sastojak svakog cheesecakea. Dva najpoznatija oborena rekorda vezana za cheesecake su najveći i najskuplji cheesecake. Najveći cheesecake promjera 2,8 metara i težak više od 4500 kilograma izradila je Cheeseberry Company za proslavu 240. rođendana ruskog grada Stavropolja 2017. čime je srušila Guinnessov rekord.

Najskuplji pak, ako poželite, možete kupiti u New Yorku kod slastičara Rafaela Ronce i to za nezamislivih 4.592 američkih dolara koji se vrtoglavo penju zbog vrhunskih sastojaka poput bijelog tartufa, 200 godina starog konjaka, vanilije s Madagaskara i listića zlata kojima je posuta.

Ne sumnjamo da je torta izvrsna, ali jednako dobra bit će i ona koju dragoj osobi pripremite prema receptu učenika Učiteljsko – turističkog učilišta u Zagrebu.

Pogledajte i video Cheesecake od samo tri sastojka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije