Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraživanje

Propolis može zaustaviti rast stanica raka prostate

pčele (1)
Marijan Sušenj/PIXSELL
23.05.2012.
u 15:36

Izuzetno je važna spoznaja da se oralnom primjenom propolisa može zaustaviti razvoj stanica u ranom stadiju...

Propolis ne uništava rak, ali sprječava rast njegovih stanica, otkrili su američki znanstvenici, čija je studija objavljena u časopisu Cancer Prevention Research.

Otkriveno je da propolis konzumiran u ranom stadiju razvoja karcinoma prostate sprečava danji rast djelujući na njegov izvor napajanja. Propolis je djelovao čak i u malim koncentracijama koje su miševi dobivali oralno, a primijećeno je da je napredovanje stanica raka tada znatno usporeno. Osim kod raka prostate, nisu se vršila istraživanja kod ostalih vrsta ove zloćudne bolesti.

– Nakon nekoliko tjedana, ako prestanete s tretmanom, tumor će nastaviti rasti istom brzinom – kaže istraživač Richard Jones.

 

Lijek za sve

Propolis se već stoljećima koristi kao sredstvo za liječenje brojnih poremećaja, od alergija i opekotina do ublažavanja upalnih procesa jer je prirodni antibiotik, no koristi se i kao alternativni način u liječenju raka.

Iako još do danas nije u potpunosti istraženo njegovo djelovanje, propolis je cijenjen zbog svoga bogatog sastava. Sadrži preko 60 kemijskih supstanci od smole, voska, eteričnih ulja, peludi te vitamina E i B, željeza, cinka, enzima...

Ključne riječi

Komentara 2

VU
vucko
16:58 23.05.2012.

Propulis je dio hrane kojom pcele stimuliraju svoje matice da iznesu sto vise jajnih stanica za razvoj pcelnih licinki .Dodavanjem extrakta iz mesa biljke Alou vera dobiva se koji pomaze i lijeci preko 300 raznih tjelesnih tekoba. Tragovi toga pronadjenieni su u egipatskim piramidama starih preko 3.000 god. U doba nekadasnjih ratova hladnim oruzjem vojskovodje su vukli sa sobom kola sa tom biljkom i mazali tjelesne rane svojih vojnika jer 3 puta brze rane su zacjeljivale.Za tu biljku postoje dva svjetska zertifikata svjetski i posebni islamski koji preporucuju njihovu upotrebu. U Europi se ne dozvoljava reklamiranje te biljke, jer je u sukobu sa farmaceutskom kemjskom industrijom i njen najveci protivnik. Interesantno je da se dozvoljava koristiti sa umjerenom dozom alkohola da se sto brze preko krvnih zila rasiri i dijeluje u tijelu. Poznat mi je slucaj mladica koji je padom sa bicikla ozlijedio nogu i dobio otrovanje krvi T.zv. gangrenu 3 puta su mu jednu nogu amputirali ,uvijek komad po komad,tako je kirurg svojim kolegama ispricao slucaj i rekao ako ide jos dalje morat ce amputirati nogu do kuka.

VU
vucko
17:03 23.05.2012.

II. dio Na nagovor svojih kolega dobio je infuziju Aloe vere i gangrena se prestala siriti i zivot djecaka spasen. Danas nosi protezu , ali je ziv. Clanak je izvadak iz jednih izraelskih novina tiskanih u Telavivu jos prije 2020 god. Ima i drugih slucajeva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije